2023.03.31., péntek - ÁrpádZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Bringás balatoni fejlesztések

2019. május 05. vasárnap, 15:42
Szerző: Nemes Norbert Fotó: N.N., pP
Keszthelyen az Amazon Ház Látogatóközpontban egy sajtótájékoztatón jelentették be, hogy a Magyar Kerékpáros Szövetség (MKSZ), a Magyar Turisztikai Ügynökség Zrt., a Kisfaludy2030 Turisztikai Fejlesztő Zrt. és a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány alkotta konzorcium valósíthatja meg a balatoni kerékpáros turisztikai szolgáltatások fejlesztését szolgáló 1,2 milliárd összegű projektet.

Érdemi munka kezdődött

A projekt szakmai tartalmát és időbeli ütemezését valamint a fejlesztést megvalósító menedzsment tagokat, illetve a szakmai csapatot Princzinger Péter, a Magyar Kerékpáros Szövetség (MKSZ) elnöke egy interaktív workshopon mutatta be a közelmúltban. Kiderült: a BalatonBike 365 fantázianevű átfogó fejlesztéssorozat célja, hogy a térséget az esztendő minden napján vonzóvá tegye a túrakerékpározók számára, akiket 2020 őszére már telefonos applikáció is segít a tó körüli élmények felkutatásában. A legfontosabb, hogy a projekt teljes egységként tekint a Balatonra, és önálló desztinációként kívánja bemutatni azt a kerékpárosok számára, beleértve a természeti szépségeket és az épített örökséget, a települések turisztikai attrakcióit és vendéglátását. Látható, vonzó, elérhető, minőségi és könnyen megosztható élményeket szeretnének kínálni. Februárban 13 országos szakmai szervezet rögzítette az együttműködési szándékát. Jelenleg is folyik a beszerzések előkészítése, a bejárás, a kutatások bonyolítása és kiértékelése, hogy sikerüljön a legoptimálisabb módon hozzákezdeni az infrastruktúra kialakításának.

Hamarosan megkezdődhet a túraútvonalak kijelölése, ezek kitáblázása, bringás pihenőhelyek építése. Három kiemelt szolgáltató pont (Balatonfüred, Balatonföldvár és Keszthely) létrehozásával, legalább száz pihenőpont megalakításával és külön mobiltelefonos applikáció segítségével kívánják felszögezni a Balatont a hazai és a külföldi kerékpáros turisták térképére jövő év végéig. Feltérképezik és kijelölik a Balaton régióban a meglévő 206 kilométeres bringakörúton kívül található mintegy 600 kilométernyi kerékpározható útvonalat. Mindezek hálózatba kapcsolásával kialakítanak egy 350 kilométeres hosszúságú Nagy-Balaton körutat. A kétkeréken közlekedő turisták számára hatnyelvű tájékoztatóanyagokat valamint webes alkalmazást is készítenek.

(A fotó illusztráció)

A rendezvényen Ruzsics Ferenc polgármester és Princzinger Péter is kiemelte: példaértékű és kiemelésre érdemes Tar László helyi turisztikai szakember áldozatvállalása. Ő a „bringások pápájaként” járult hozzá, hogy a Balaton egész évben izgalmas desztináció legyen. A „Nyugat-balatoni kerékpárosok fejedelmének” a program motorjának a lelkiismeretes, fáradhatatlan elszántsága is kellett ahhoz, hogy az aktív turisztikai kínálat teljes értékű, minél szélesebb és minél magasabb színvonalú lehessen. A célok és elvárt eredmények mielőbbi eléréséhez tovább kell erősíteni a hazai és a külföldi marketing tevékenységet, érdemes egy háromnapos bringás fesztivált is életre hívni és még az erdei útvonalak stabilizálására is gondot kell fordítani – hangzott el.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK