2020.11.24., kedd - EmmaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Elektromos autók baráti találkozója

2018. október 03. szerda, 18:29
Szerző: Nemes Norbert; Fotó: N.N.
A megye területén elsőként Keszthelyen, a Festetics-kastély parkjában rendezték meg a közelmúltban, mintegy tízféle típust felvonultatva, az Elektromos Autók Baráti Találkozóját. A cégautó és gépjárműadó mentességet élvező környezetkímélő autók mustráját a helyben élő Szabó András szervezte meg.

A szervező elmondta: már több éves hagyománya van annak, hogy országszerte minden hónap utolsó péntekjén találkoznak az elektromos autók tulajdonosai, de Budapesten is több ilyen rendezvényt szerveznek, időről-időre. Mivel Somogy-, Vas -és Veszprém megyékben, de Zalában sem volt még efféle bemutatkozás, ezért határoztam el, hogy a tradícióteremtés szándékával, a közönség számára az előnyöket-hátrányokat felvázolva, zöldrendszámos partnereket, gépjármű tulajdonosokat keresek egy közös eszmecserére, egy különleges bemutatkozási lehetőséget kínálva. Lobbizunk azért, hogy Keszthelyen is ingyenes parkolási lehetőséget kapjanak a zöld rendszámmal közlekedők. A helyi önkormányzat parkolási rendeletének ezirányú módosítására javaslatot fogunk tenni.

Egyre többen vásárolnak környezetkímélő autót hazánkban is. Az idegenforgalomból élő régióknak, a környező településeknek sokkal több gyorstöltésre alkalmas pont kialakítását kellene kezdeményezniük. A jelenlegi három keszthelyi töltőpont szezonban, különösen kevésnek bizonyult. A töltők egy részénél 3-6 óra a várakozási idő, a villámtöltők esetében pedig fél óra és háromnegyed óra között kész a töltés.

Akadnak olyan autótípusok, amelyekkel akár 300 kilométert is meg lehet tenni a következő töltőállomásig. A környezettudatos gondolkodás szerencsére egyre többeknél megjelenik, ezért lenne érdemes központilag is minél nagyobb hangsúllyal meglovagolni ezt a kérdést – tudtuk meg.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK