2022.08.17., szerda - JácintZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Fiatalok a zöldebb környezetért

2021. november 05. péntek, 15:59
Szerző és fotó: Antal Lívia
A Landorhegyi 20–22. számú társasházak zöldövezetében, valamint a Kodály-parkban 15 új fát ültettek el a Zalaegerszegi Fiatalok Egyesülete és a településrészi önkormányzat jóvoltából. A munkában lapátot, gereblyét kézbe fogva a Csány László Szakgimnázium diákjai is részt vettek.

Balaicz Zoltán polgármester elmondta, a városvezetés a klímavédelem és az ökováros program keretében hirdette meg a fásítási akciót 2019-ben, amelyben ez idáig 8500 új fát ültettek el. Mint fogalmazott, a 2024-re eredetileg meghatározott ötezres számot már régen túllépték, sőt egyre közelítenek az újabb cél, a tízezer darab felé, amit várhatóan túl fognak szárnyalni. A Zalaegerszegi Fiatalok Egyesületének köszönetét kifejezve azt hangsúlyozta, a faültetés a jövő generációjának szól, ezért is örvendetes, hogy nagyon sok fiatal komolyan gondolja a természet védelmét, a klímaváltozás elleni küzdelmet.

Szilasi Gábor önkormányzati képviselő azt emelte ki, hogy az egyesülettel és a Városgazdálkodási Kft. főkertészével fáradoznak azon, hol lehet még fákat ültetni, illetve pótolni a viharkár és az elöregedés miatt kiesőket a körzetben. Tavaly 10 fát ültettek el a szomszédos háztömbnél. A mostani akcióban összesen 15-öt, amelyből 5 fát a Landorhegyi Településrészi Önkormányzat finanszírozott. 

Tóth Gábor, a Zalaegerszegi Fiatalok Egyesületének alelnöke elmondta, hogy a faültetés a Miniszterelnökség Gyermek és Ifjúság Alapprogram „Újratervezés” című pályázati kiírása keretében valósul meg. Kiemelt céljuk a város és környéke természeti értékeinek megóvása, zöld környezetének gyarapítása. Ezt szolgálta a projekt is, amelyben szemléletformáló előadásokat tartottak fiatalok számára. Most elméleti tudásukat vihetik át a gyakorlatba a faültetéssel.

A Landorhegyi 20–22. számú társasházaknál 5 koreai hársfát, 5 virágos kőrist ültettek el, míg a Kodály-parkban 5 szelídgesztenyefát a Városgazdálkodási Kft. szakembereinek iránymutatásával.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK