2023.06.04., vasárnap - BulcsúZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Folytatódik a faültetési program

2020. november 26. csütörtök, 20:18
Szerző: Bánfi Kati; Fotó: B.K.
Folytatódik Zalaegerszegen a tavaly indult faültetési program. Az eredeti tervek szerint 2019 és 2024 között 5000 fával akarták gazdagítani a megyeszékhely közterületeit.

A Landorhegyi és a Köztársaság úton helyeztek el csemetéket

A kedvező fogadtatás és hozzáállás miatt ezt a célt már most sikerült túlszárnyalni, így a léc tízezerre ugrott. A hét folyamán a Landorhegyi és a Köztársaság úton helyeztek el csemetéket, mely zöldítés december elején a Kossuth utcán folytatódik. 

- A tavaly meghirdetett klímavédelmi program jó fogadtatásra lelt. Számos civil szervezet, intézmények és a lakosság is csatlakozott a kezdeményezéshez. A Városgazdálkodási Kft. munkatársai pedig a szaktudásukat adták. Így dőlt el, hogy mikor, melyik városrészben és milyen típusú fák kerülnek kiültetésre – mondta többek között Balaicz Zoltán polgármester. 

A Landorhegyi út 16-18-as számú lakóházak környékén helyi középiskolások kapcsolódtak a munkába, a kezdeményező Zalaegerszegi Fiatalok Egyesülete képviseletében A Fenntartható Jövőért projekt részét képezi a fásítás, mely az elmélet után gyakorlati megvalósítással nyomatékosítja a szemléletformálást, jegyezte meg Rigó Márton, az egyesület elnöke. Szilasi Gábor képviselő pedig elmondta, környezetvédő szemmel is nézi a körzetét, ennek része a fák állapotának megfigyelése, a szakemberek közreműködésével a problémák orvoslása. Ezen a területen kislevelű hársakat javasolt Kovács Mihály főkertész. Az őshonos fák bár kevésbé gyors növekedésűek, remélhetőleg hosszú élettartamot érnek majd meg.

A Köztársaság út és Fejér György utca kereszteződésénél a kerékpárút mentén pedig oszlopos tölgyek szépítik eztán a környezetet. Ezen növények a nevükhöz hűen, kevésbé hajlamosak oldalirányú terjeszkedésre, inkább felfelé nőnek, ami előnyös a kerékpárral közlekedők szempontjátból. Az itteni képviselők, Orosz Ferencné és Bognár Ákos, is örömmel nyugtázták azt a partnerséget, mely a városgazdálkodás és városvezetés részéről jellemző a lakossági igények, észrevételek, zöldterület rendezés kapcsán. 

Bő egy év elteltével közel 7200 új csemete a klímavédelmi program hozadéka, mely a hosszú távú jövőt, a jobb levegőt támogatja. 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK