2024.02.29., csütörtök - ElemérZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Gyümölcsfák és aszfaltos út

2020. május 07. csütörtök, 19:08
Szerző és fotó: Antal Lívia
Igazi zöldövezeti teret formál a gálafeji Széna tér az új útburkolattal, ahol szépen megeredtek a március elején elültetett őshonos gyümölcsfák. A tér rendezésére a zalaegerszegi önkormányzat közel 10 millió forintot fordított az Agrárminisztériumhoz beadott százszázalékos támogatottságú pályázatával.

A gálafeji Széna téren

Szilasi Gábor, a városrész önkormányzati képviselője (a képen balra) az átadás alkalmával elmondta, hogy a projekt megvalósításával az itt élők korábban jelzett igénye vált valóra. A Széna téren átvezető és a Jázmin utcában folytatódó úttestet 231 méter hosszan aszfaltozták le 3 méteres szélességben. Két oldalára zúzottkő burkolatú padkát létesítettek. A zártkerti utat az eredeti nyomvonalon, annak adottságait megtartva újították fel. A munka folytatódik, hiszen a Kovács Károly városépítő programban több, Gálafejet érintő fejlesztés is bekerült, amelynek köszönhetően további utcák újulhatnak meg.

Balaicz Zoltán polgármester (a képen jobbra) azt hangsúlyozta, hogy Zalaegerszeget mindig is az arányos városfejlesztés jellemezte. Az elődök példáját követve indították el 15 milliárd forintos kerettel a Kovács Károly városépítő programot, hiszen egy város csak úgy teljesedhet ki, ha minden egyes városrészben megvalósulhatnak kisebb-nagyobb beruházások az ott élők érdekében. Így Gálafejen is folytatódnak az útfejlesztések, melyekre több tízmillió forintot szánnak. Beszélt arról is, hogy a Széna téren tavasszal 64 gyümölcsfát ültettek el, ami nemcsak a helyiek számára volt fontos, hanem Zalaegerszeg klímavédelmi programjának végrehajtása szempontjából is. A gálafeji közösségi gyümölcsös telepítésével együtt már 7168 fiatal fa cseperedik a zalai megyeszékhelyen, ami nagy előrelépés a tavaly meghirdetett 5 ezer darab új fához képest. Mint mondta, ezt a programot is folytatják bízva abban, hogy 2024-re nemcsak az útfejlesztésekkel, de a zöldfelületek arányának növelésével is célba érnek a városban.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK