2024.07.14., vasárnap - Örs, StellaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Klímavédelem és környezetszépítés

2021. november 16. kedd, 17:18
Szerző: -pet-; Fotó: pP
Négy helyszínen folytatódott a zalaegerszegi faültetési program. Mint ismert, a város ökoprogramjához több helyi vállalkozás is csatlakozott. Balaicz Zoltán polgármester 2019-ben hirdette meg a fásítási akciót, melynek célja kezdetben az volt, hogy néhány év alatt 5000 facsemetét helyezzenek ki a város különböző pontjaira.

Városszerte újabb facsemetéket ültettek 

Bali Zoltán (balról) és Kovács István (jobbról) a klímavédelem fontosságát hangsúlyozta

A sikereken felbuzdulva ma már azt szeretnék, ha a ciklus végéig 10 ezer új fa díszítené a várost. November 15-én négy helyszínen, négy helyi cég közreműködésével ültettek fákat. A Bóbita játszótérre a Gartner tizenegy, a Berzsenyi út végére a Ganzeg hét, a Vizslaparkba az ECT Hungary húsz, a Hoch János útra a Schneider pedig tizenegy csemetét helyezett el.

A vizslaparki eseményen Bali Zoltán alpolgármester elmondta: egy város és egy közösség ereje nemcsak a gazdasági mutatókban nyilvánul meg, hanem az összefogásban is. Zalaegerszeg ezen a területen kiválóan teljesít. Örömteli, hogy sokan támogatják az ökoprogramot. A város környezeti megújítása ugyanis közös érdek: az a cél, hogy egy élhető és fenntartható Zalaegerszeg jöjjön létre. A parkba elhelyezett húsz új fával még dizájnosabb lett a Platán sor felé kivezető sétány. Az önkormányzat köszöni, hogy az ECT hozzájárult a 20 hektáros Vizslapark fejlesztéséhez – hangzott el.

Az elmúlt két évben több mint 8000 új fát ültettek városszerte

A cég részéről Kovács István ügyvezető hozzátette: megtisztelve érzik magukat, hogy részt vehettek a fásítási programban. Annál is inkább, mert számukra is fontos a klímavédelem és a környezet felvirágoztatása. 

A faültetési program csütörtökön a belső tehermentesítő úton folytatódik, ahol az E.ON negyven csemetét helyez el az út mentén.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK