2024.02.25., vasárnap - MátyásZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Körbesétálható lesz a Gébárti-tó

2017. november 22. szerda, 14:34
Szerző: Vadas Zsuzsa
Zalaegerszeg az európai uniós TOP program felhasználásával több egymáshoz kapcsolódó projekt segítségével fejleszti a szabadidő eltöltésére alkalmas városi területeket, parkokat. Ezek közül az egyik a Gébárti-tó körbejárhatóságának megteremtését, a tó környezetének fejlesztését, a zöldfelület megújítását, rekreációs helyek kialakítását célzó program.

Dr. Vadvári Tibor alpolgármester sajtótájékoztatóján arról számolt be, hogy a gébárti projekt első szakasza lezárult, minden adott a kivitelezési közbeszerzés elindításához, és várhatóan jövő őszre elkészül a tó környékének fejlesztése. Egy álom válik valóra, a 400 milliós beruházással és a Zala-holtág revitalizációja mellett a legfontosabb és legszebb projekt valósul meg.

Új híd, kerékpározható sétáló út

Az alpolgármester a legfontosabbnak a tó körbejárhatóságát tartja, ez elengedhetetlen ahhoz, hogy a Gébárti-tó és környéke valóban szabadidőközpont legyen. A tó keleti ágán meglévő fahíd felújítása mellett a nyugati ágon új, 200 méter hosszú híd épül, valamint kerékpározható (nem aszfaltos) sétáló út is kialakításra kerül. A tervek szerint a tó délkeleti öblében csónakkikötő valamint a csónakok tárolására alkalmas épület készül, tetőterasszal.

A már meglévő útvonalakat megtartva, gyalogos közlekedésre és kerékpározásra alkalmas sétány átvezet majd a hidakon, másrészt kapcsolódik a Zala völgye kerékpárúthoz, az Aquacityhez és a Termálfürdőhöz. Mint elhangzott, a csónakázáson kívül más vízi-sportnak is lehetőséget biztosítanának, a kajak-kenu szövetség ugyanis megkereste az önkormányzatot, hogy utánpótlás bázist szeretne kialakítani Gébárton. A szövetséggel a tárgyalások folyamatosak és a napokban megalakul a helyi kajakos egyesület is.  

Végül dr. Vadvári Tibor megköszönte László Ildikó építész-tervező és Henics Attila projektmenedzser közreműködését és munkáját.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK