2021.01.21., csütörtök - ÁgnesZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Kőrisek és lepényfák a Berzsenyi úton

2020. december 03. csütörtök, 20:07
Szerző: -pet-; Fotó: pP
A városi faültetési program keretében 42 darab ötéves csemetét ültettek a Berzsenyi út környékére. A részletekről a helyszínen tartott sajtótájékoztatót Balaicz Zoltán polgármester, Böjte Sándor Zsolt önkormányzati képviselő, valamint Kovács Mihály főkertész.

  Újabb faültetések

A polgármester elmondta: a több éves akció célja az, hogy 2024-re 10 ezer új fa legyen a városban. A 2021-es zöldfelületfejlesztési program keretében pedig összesen 10 millió forintot szánnak a város zöldítésére, szépítésére. 

A térség önkormányzati képviselője, Böjte Sándor Zsolt kiemelte: a Berzsenyi úton és annak környékén az elmúlt időszakban több fejlesztés is zajlott. Sor került többek között járdafelújításokra, de játszóterek és felnőtt játszóterek is létesültek. A lakók sokszor jelezték felé, hogy szeretnének több fát látni a belváros ezen részén. Érthető is, hiszen itt rengeteg az autó és a parkolóhely, ellenben kevés a zöld – tette hozzá. A kéréseknek eleget téve, és csatlakozva a város programjához most 26 darab lepényfát és 16 darab virágos kőrist ültettek a Berzsenyi utcába, illetve a tömbbelsőkbe és a játszóterek szomszédságába.

A körülmények sajnos nem túl kedvezőek, a talaj elég köves és törmelékes, ezért tágtűrésű fajtákat választottak – fogalmazott Kovács Mihály. Mind a kőris, mind pedig a lepényfa bírja a zsúfolt környezetet, a rosszabb minőségű talajt, ellenben nem zavarják majd sem a parkoló autókat sem a gyalogosokat. Körülbelül 10-15 méter magasra nőnek csak, inkább lombkoronájuk terebélyesedik, de ezt az időben elvégzett szakszerű metszéssel kordában lehet tartani. Bíznak benne, hogy a most elültetett fák mindegyike életképes lesz az új környezetben.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK