2024.06.19., szerda - GyárfásZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Közös faültetés a szociális otthonban

2023. április 13. csütörtök, 17:55
Szerző és fotó: Antal Lívia
Igazi közösségi eseménnyé sikeredett a faültetés a pózvai városrészben található Gondoskodás Integrált Szociális Intézményben. A lakók nem csupán kíváncsian figyelték az eseményeket, de magában az ültetésében is segédkeztek.

A fák gondozásában is részt vehetnek

Németh Gábor (balra) is besegített a faültetésbe

A Városgazdálkodási Kft. szakemberei készítették elő a talajt, felügyelték a 14 japán cseresznyefa és 2 mangólia telepítését, amely Zalaegerszeg városának faültetési programja keretében valósult meg az intézmény kérésére, mondta Németh Gábor, a térség önkormányzati képviselője. A 16 új facsemetével nemcsak az udvar lett szebb, de teljesebbé válik az itt lakó, különféle betegségekben szenvedő emberek élete is. A fák elültetése után is vár rájuk teendő, hiszen részt vehetnek gondozásukban, figyelemmel kísérhetik növekedésüket, amely által közelebb kerülhetnek a természethez és a világhoz.

Hasonlóképpen vélekedett Keszei Erika, a Gondoskodás Integrált Szociális Intézmény vezetője, aki példaértékű összefogásnak nevezte az akciót. A mosolygós arcok mindent megérnek, utalt a lakók lelkesedésére. Ki tudnak ülni az udvarra fák alá, amelyek később már árnyékot is adnak. Szakmai irányítás mellett gondozhatják a fákat a terápiás foglalkozásokon, így a mostani faültetés élményét a későbbiekben is átélhetik. Mint mondta, itt nem állnak, szeretnének ültetni még fákat, és magas ágyások létesítését is tervezik az udvarra.

A fenntartó, Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Zala Vármegyei Kirendeltsége nevében Zimborás Béla igazgató mondott köszönetet valamennyi közreműködőnek. Kiemelte, az új növényzettel otthonosabbá, barátságosabbá vált a lakókörnyezet. Az intézményben folyó munkának fontos része az itt élők lelki, mentális támogatása, melyhez új teret ad a fák gondozása.

Keszei Erika, az intézmény vezetője (balra) is lapátot fogott

Segíteni fog ebben is, mint ahogy eddig, a virágültetéstől kezdve mindenben, tette hozzá Stárics Jánosné, aki a lakók nevében kapott szót. A rendezvényen a várost Tánczos Zsolt, a polgármesteri hivatal környezetvédelmi szakreferense képviselte.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK