2024.05.20., hétfő - Bernát, FelíciaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Közösségi zöldövezet Botfán

2018. október 29. hétfő, 17:19
Szerző: Bánfi Kati; Fotó: B.K.
Pályázati támogatással és „társadalmi” munkával fejlesztik a botfai sportpályák melletti területet, hogy az minél inkább a közösségi kikapcsolódás kellemes helyszínéül szolgálhasson. E célból több éves közös munka áll a helybeliek mögött és további tervekből sincs hiány.

A Mol által kiírt „Zöldövezet” programon sikerült már több alkalommal is támogatást nyernünk, nyilatkozta Kocsis Sándor, a Botfai LSC vezetője, a program koordinátora. A sportklub a szintén helybeli Összefogás Botfáért Egyesülettel és a Mindszenty Ifjúsági Házzal közösen pályázta meg sikeresen a kisebb önrészt kívánó pályázati lehetőséget. A megvalósításban a nevezettek tagsága mellett részt vállaltak a botfai polgárőrök és a településrészi önkormányzat képviselői, köztük Gecse Péter alpolgármester is.

- Közös munkával pihenő részt alakítunk ki, megfelelő kültéri bútorokkal, pergolával, fák, bokrok, évelő növények telepítésével. Mivel a Mindszenty Ifjúsági Ház profiljai között van az erdei iskola is, ezért a már meglévők mellé újabb madármegfigyelő helyeket építettünk. Valamint az őshonos állatok bemutatására majd információs táblákat helyezünk ki a helyi tanösvényre – sorolta a fejlesztéseket Kocsis Sándor. – A célunk, hogy bár ez a kiemelt terület, ne csak a fociról szóljon a sportpályák élete. Hanem egy olyan közösségi tér is legyen, ahol mozogni lehet vagy éppen kellemes környezetben társasági életet élni. Mint peremkerületi sportklub ezzel a plusszal szeretnénk magunkat vonzóbbá tenni. A közösségi életből ugyanis nagy hiány van, bár remény van ennek felélesztésére. Ezt bizonyítja, hogy míg közel egy évtizede alig 15 gyerekkel kezdődött a futball edzés, ma már 70-80 tagú a sportkör, saját nevelésű játékosokkal. Fontosnak tartom, ugyanis, hogy ne idegenek játszanak a csapatunkban, hanem a helyiek, illetve azon környékbeli falvakból származó fiatalok, akik nálunk kezdték gyerekként a focit. A közösségi tér a szülők találkozó helye is. Igazából a legfontosabb, hogy együtt legyünk.

Az összetartást mutatja, hogy sokan megmozdultak a közösségi munkára, így gyorsan el is végzetek a feladatokkal, s utána a jól végzett munka örömére közös ebéddel zárták a napot. Ahol többek között a jövő évi terveket is fontolóra vették.

 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK