2022.06.26., vasárnap - János, PálZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Megfelelő a víz és a levegő minősége

2021. május 20. csütörtök, 17:00
Szerző: -pet-; Fotó: pP
A város környezeti állapotáról tartott sajtótájékoztatót a polgármesteri hivatalban Gecse Péter alpolgármester és Tánczos Zsolt környezetvédelmi szakreferens. A 2017-22-es időszakra települési környezetvédelmi program határozza meg az irányelveket. Az aktualitásokról pedig rendszeresen tájékoztatni kell a lakosságot.

Szelektív szigetek és zöld közlekedés - Sajtótájékoztató a környezetvédelmi programról

Gecse Péter elmondta: a környezettudatos gondolkodás kialakítása és a szemléletformálás folyamatosan napirenden van az oktatási intézményekben, és az önkormányzat is szívesen támogat ilyen jellegű programokat. Szerencsére a civil közösségek és a vállalkozások is egyre aktívabbak e téren; jelzi ezt az is, hogy évről évre többen csatlakoznak a város faültetési programjához, vagy a köztisztasági akciókhoz. 

A levegő is, valamint a felszín alatti és a felszín feletti vízek minősége is megfelelő a városban (Illusztráció)

A sajtótájékoztatón többek között elhangzott: zajlik a búslakpusztai hulladékdepónia bővítése, ami város korszerű hulladékgazdálkodásának egyik alappillére. Cél az is, hogy a szelektív hulladékgyűjtés lehetősége minél több városrészben és lakóközösségben elérhető legyen. Sajnos azonban sokszor városesztétikai és közegészségügyi szempontokat is figyelembe kell venni; a felmerülő problémák miatt néhány belvárosi „szigetet” fel kellett számolni a közelmúltban. Az alpolgármester ugyanakkor jelezte: azokon a területeken ahol kénytelen volt az önkormányzat megszüntetni a szelektív szigetet, a Zalai Közszolgáltató Kft. az érintett társasházaknak lehetőséget ad arra, hogy házon/épületen belül gyűjtsék a hulladékot, és ehhez biztosítja a szükséges edényt is. A város továbbá mindent megtesz annak érdekében, hogy az illegális hulladéklerakókat felszámolják, ebben önkéntesek és civilek is segítségükre vannak.

Stratégiai cél, hogy minőségi zöldfelületeket alakítsanak ki városszerte, illetve hogy bővítsék a környezetbarát közlekedés feltételeit. E célból újabb kerékpárutak épülnek a jövőben.

Tánczos Zsolt hozzátette: folyamatosan figyelik a város felszíni és felszín alatti vizeinek, valamint a levegőnek a minőségét. Szerencsére az elmúlt egy évben nem történt rendkívüli eset. Minden érték az előírásoknak megfelelő határon belül van.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK