2021.09.22., szerda - MóricZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Megszépül a fenyves-allé

2016. október 10. hétfő, 20:15
Szerző: N.N.
A keszthelyi Fenyves-allét a Festetics uradalom létesítette mintegy százhúsz esztendeje.

A három kilométer hosszú feketefenyő faegyedekkel szegélyezett allé, a helyi táj koronája újulhat meg, egészülhet ki, annak a pályázatnak révén, amit a Keszthelyi Környezetvédő Egyesület (KKE) nyert el a közelmúltban.

Fenyves-allé

A Földművelésügyi Minisztérium 70 millió forint értékben támogatta a környezet-és természetvédelmi céllal létrejött, Magyarországon bejegyzett közhasznú társadalmi szervezeteket.  A KKE 1,3 millió forint támogatást nyert el az allé egyedi természeti értéket jelentő, védett, kettős fasorának pótlására, gondozására. Hamarosan felmérik a fasor fáinak állapotát, képet kapva a hiányzó egyedek számáról, illetve arról, hogy milyen idegen egyedek találhatóak itt. Az szemmel látható, hogy több sürgős gondozási feladat akad. A pótlást nehezíti, hogy az egyedek csak külföldről beszerezhetők, így a kapott összeg bizonyosan nem nyújt fedezetet a hiányzó egyedek pótlására. Az is jól látszik, hogy több fa nagyon megöregedett, és hamarosan elpusztulhat, ezért a jövőben a fasor megmentését folytatni szükséges.

A város nyugati kapujában található, nordic walking oktató -és gyakorló pálya is az allén vezet végig. Az már kora ősszel látható volt, hogy sok helybéli és turista is egyre nagyobb számban tett itt kirándulást, szervezett ide bakancsos túrát.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK