2022.08.13., szombat - IpolyZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Palló a mocsár felett

2021. június 14. hétfő, 20:40
Szerző: -pet-; Fotó: pP
A Gébárti-tó és környékének rekreációs megújítását szolgáló TOP-projekt részeként egy újabb tóparti szakasz szépült meg az elmúlt hetekben. Akik mostanában járnak a kemping melletti területen, már számos újdonsággal találkozhatnak. A közelmúltban megtörtént a szóban forgó „északi sétány” műszaki átadása is.

Újabb szakasz szépült meg a Gébárti-tónál

A projekt második ütemének elemeként, több mint egy kilométeres szakaszon folytatódott a tó körbejárhatósásgát biztosító kerékpárút és tanösvény kiépítése. Megújultak a zöldfelületek, két nagy pihenőhely is kialakításra került, mégpedig hulladékgyűjtők, információs táblák és padok kihelyezésével. De további pihenők és esőbeállók is létesültek.

A beruházás egyik érdekes színfoltja az úgynevezett mocsári pallóösvény, mely a sétány nyugati öblének keleti partján, az elsekélyesedő részen épült. A palló a parti rész felett halad, nem ér a nyílt vízfelület fölé. A mocsári vízi élővilág fedezhető fel róla. A közeli tanösvényhez és pihenőállomáshoz kapcsolódva, a mocsaras parti rész felett vezet mintegy 65 méter hosszan, cikk-cakk vonalban. Majd a sétányra tér vissza, 50 méterre az állomáshelytől délre.

A tó teljes körbejárhatóságát szolgáló, sétányokat összekapcsoló hidak közbeszerzési eljárása jelenleg folyamatban van. Ezt követen kezdődhet csak el azok megépítése.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK