2024.07.13., szombat - JenőZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Parkolóbővítés az Ola utcában

2021. június 03. csütörtök, 18:24
Szerző és fotó: Antal Lívia
Az Ola utcai U-alakú társasház belső udvarán összesen hét új gyeprács burkolatú parkolóhelyet alakítottak ki. Egy környezetszépítő program keretében pedig acélborítású kerítéssel vették körbe a szelektív hulladékgyűjtő szigeteket.

Új dizájn a hulladékgyűjtő szigetek takarásában

Bali Zoltán alpolgármester a sajtóbejáráson arról beszélt, hogy Zalaegerszeg bár közepes méretű város, mégis az elmúlt években jelentősen megnőtt a gépkocsik száma. A 2020-as adatok szerint a 26 ezer háztartásra már 35 ezer gépjármű jut a városban, ami csomópontok, gyűjtő utak, elkerülő utak túlterheltségében jelentkezik a közlekedés szempontjából. A több évtizeddel ezelőtt épített lakótelepeken az akkori gépkocsiállományhoz méretezték a parkolókat, ahol csak egy-egy autó állt. Annyira kevés volt az autó, hogy az utcákon még labdázni is lehetett. Ahogy növekedett a gépjárművek száma, a Landorhegyen illetve a Berzsenyi utca környezetében jelentkezett először az a probléma, hogy az éjszaka hazatérő lakók már nem találtak parkolóhelyet. A városvezetés az igényekre reagálva igyekszik bővíteni a meglévő parkolók számát. Ez történt az Ola utcai tömbbelsőben is, ahol 3,2 millió forintból 7 új parkolóhelyet létesítettek, ami a későbbiekben további 12-vel növekedhet. Mint mondta, műszaki megoldások tekintetében arra törekednek, hogy az ne menjen a zöld felület rovására. A parkolási gondok enyhítése érdekében a Platán sor 11-13. számú házaknál pedig egy teljesen új, 16 férőhelyes parkoló szeretnének kialakítani az elkövetkezőkben.

Szakály Zoltán kivitelező, Böjte Sándor Zsolt önkormányzati képviselő, Bali Zoltán alpolgármester, Szak Tibor út- és közműépítési csoportvezető

Az Olai utcai tömbbelsőben további fejlesztéseket is terveznek, melyről Böjte Sándor Zsolt önkormányzati képviselő számolt be. Elmondta, hogy a pandémia előtt több lakossági fórumot tartottak a környék fejlesztési koncepciójáról. A parkolási gondok megoldása mellett kérés volt a járdák, utak rendbetétele. Az egyik társasháznál felújították a járdát, míg a másiknál kerékpártartókat helyeztek ki. A lakók kérésére a tömbbelsőben lévő játszóteret is bővíteni kívánják, illetve új kerítést és padokat szeretnének kihelyezni.

Az U-alakú tömbbelső első állomása volt annak a pilot-programnak, amely során a két szelektív hulladékgyűjtő-szigetet acélborításos kerítéssel vették körbe az év elején. A sötétszürke takaró fémrácsban megjelenik a város logója is, felhívva a figyelmet a lakókörnyezet megóvására.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK