2021.06.22., kedd - PaulinaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Sétány a Panoráma téren

2021. május 13. csütörtök, 19:29
Szerző: -pet-; Fotó: pP
Címkék: faültetés
Csatlakozott a város faültetési programjához a Patent Távfelügyeleti Kft. A cég tavaly ünnepelte 30. születésnapját, ebből az alkalomból 30 darab fát ültettek a kaszaházi Panoráma térre. A járványhelyzet miatt azonban csak most kerülhetett sor az új sétány hivatalos átadására.

30 facsemetét ültetett a Patent

A sajtótájékoztatóval egybekötött avatáson részt vettek a Patent csoport központi- és területi vezetői is, valamint Balaicz Zoltán polgármester és Németh Gábor a térség önkormányzati képviselője. Kocsis Róbert, a Patent vezérigazgatója elmondta: a cég alapfilozófiájához mindig hozzátartozott az a gondolat, hogy visszaadjanak valamit annak a közösségnek, ahol tevékenykednek. Ezért rendeszeresen támogatnak kulturális- és sporteseményeket, de akár oktatási, környezetvédelmi vagy egészségügyi célokat is. Tavaly ünnepelték volna fennállásuk 30. évfordulóját, ám a pandémia miatt nem kerülhetett sor komolyabb rendezvényre. A születésnap azonban jó alkalom volt arra, hogy egy faültetési programmal (jelképesen 30 facsemetét ültettek) tegyenek valamit az egészségesebb környezetért.

Kemes Zsuzsa a cég zalaegerszegi ügyvezető igazgatója hozzátette: öröm számukra, hogy a 30. évfordulót egy olyan akcióval sikerült megünnepelniük, ami kapcsolódik Zalaegerszeg környezetvédelmi politikájához. Kaszaházán, a megyeszékhely egyik folyamatosan bővülő, és fejlődő városrészben alakítottak ki egy sétányt, mely remélhetőleg az itt élők pihenését, kikapcsolódását szolgálja a jövőben. 

A Panoráma téri sétány avatóján Balaicz Zoltán elmondta: 2019 nyarán hirdette meg az önkormányzat a város 18 pontos klímavédelmi programját. Ennek egyik eleme az volt, hogy egy nagyszabású faültetési program keretében 2024-ig ötezer facsemetét ültessenek városszerte. Mint azt a polgármester jelezte, a tervet már most túlteljesítették, hiszen olyan sokan csatlakoztak a kezdeményezéshez (cégek, intézmények, lakóközösségek), hogy a Patent 30 fájával együtt már több mint 8500 új növényt sikerült elültetni az elmúlt két évben.

A térség önkormányzati képviselője, Németh Gábor is örömét fejezte ki az új sétánnyal kapcsolatban. Mint fogalmazott: a faültetésekkel gyermekeink és unokáink életét tesszük szebbé, egészségesebbé és barátságosabbá.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK