2024.07.20., szombat - IllésZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Virágos Zalaegerszegért: díj a legjobbaknak

2019. szeptember 30. hétfő, 18:47
Szerző és fotó: Antal Lívia
A város egyre szebb, zöldebb és persze virágosabb, köszönhetőn a Virágos Zalaegerszegért környezetszépítő verseny résztvevőinek is. Az önkormányzat valamint a Városgazdálkodási Kft. által idén 16. alkalommal meghirdetett verseny eredményhirdetését ezúttal is a díszteremben tartották, a legjobbak elismerésével.

Az Eötvös-iskola negyedikesei adtak rövid műsort a díjátadón

Balaicz Zoltán polgármester felidézte, hogy Czobor Mátyás egykori polgármester által 1935-ben elindított Göcseji Hetek rendezvénysorozatnak „Gondunkat, bajunkat akasszuk szegre, gyerünk a virágos Zalaegerszegre!” volt a szlogenje. A várost azóta is megilleti a virágos jelző, amiért a polgármesteri hivatal műszaki osztálya valamint a Városgazdálkodási Kft. is sokat tett az elmúlt években. Országosan is elismerték ezt a törekvést, a kapott díjak közül kiemelkedik a Virágos Magyarországért verseny fődíja, amit 2015-ben hoztak el. A Virágos Zalaegerszegért versenyt azért hirdették meg, hogy elismerjék azokat, akik példamutatóan elöljárnak saját környezetük csinosításában. A polgármester bejelentette, hogy a következő öt évben ötezer új fát kívánnak elültetni a város területén. A zöldfelületek arányának növelése azt szolgálja, hogy város még zöldebb, még tisztább legyen, és ellenállóbb a klímaváltozás kedvezőtlen hatásaival szemben.

Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos azt hangsúlyozta, hogy mennyire fontos a természeti környezet megóvása a következő generációk számára. Azt javasolta, hogy gyümölcsfákat ültessenek a gyermekintézmények udvarán, mert a helyi gyümölcsök fogyasztása része kell, hogy legyen az egészséges táplálkozásnak. Az sem utolsó, hogy ezáltal a gyerekek megismerik a gyümölcsfákat

Az intézményi kategóriában harmadik helyezést elérő Szent László úti tagóvodában egyelőre még nincs gyümölcsfa az udvaron, csak fűszerkert, amit a gyerekek maguk gondoznak.

Kungliné Wachtler Kitti tagóvodavezető-helyettes érdeklődésünkre elmondta, hogy minden évben tavasszal kérnek virágmagokat a szülőktől, amiket a gyerekekkel együtt ültetnek el. A csoportszobákban növekednek, amíg ki nem ültethetővé válnak. A fűszerkert melletti ágyásban, illetve a játszórész területén kapnak helyet. Az elvetett aprómagok és a már kifejlett virágok gondozásában örömmel vesznek részt a gyerekek, miközben játékosan tanulnak. 

A „Virágos Zalaegerszegért!” környezetszépítő versenyt idén családi ház, intézmény, társasház, társasház egyéni lakója (erkély és balkonládák) valamint cég kategóriákban írták ki. Az utóbbiban egy nyertes, míg az előbbiekben az első három helyezett kapott elismerést.

Családi ház:

1. helyezett: Sipos Anikó, Zalaegerszeg, Bartók Béla út 80.

2. helyezett: Mátainé Életes Márta, Zalaegerszeg Bartók Béla Út. 39/B

3. helyezett: Nemes Gézáné, Zalaegerszeg, Szilágyi Erzsébet u. 8/A

Intézmény:

1 helyezett: Béke Ligeti Általános Iskola

2. helyezett: Bazitai Óvoda

3. helyezett Zalaegerszegi Belvárosi II. sz. Óvoda Szent László u. Tagóvodája

Cég:

Díjazott: Gömby Hobby: A cég telephelyének környezete évről évre virágosabb. Egzóták bátor alkalmazásával,

Társasház:

1. helyezett: Zalaegerszeg Platán sor 5.

2. Bősze Imréné, Göcseji u. 61/B

3. helyezett: Zalaegerszeg, Csutor I. u. 1.

Társasház egyéni lakója (erkély és balkonládák):

1. helyezett: Csepelszigeti Istvánné, Zalaegerszeg Göcseji u. 61 II. emelet 7.

2. helyezett: Barkovics Tiborné, Zalaegerszeg Rákóczi u. 27.

3. helyezett: Gaálné Zsidi Judit Anna, Zalaegerszeg, Átalszegett u.11.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK