2024.03.03., vasárnap - KornéliaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

A tehetség mindenkié

2019. június 02. vasárnap, 16:38
Szerző és fotó: Antal Lívia
Asztalon üdítőkkel, süteményekkel és nemkülönben szeretetteljes légkörben várták a sajátos nevelési igényű gyerekeket a felsőrajki Rajki Zsigmond Kultúrházba a Suli Harmónia 2007 Gyermekeket Segítő Alapítvány által szervezett Ki mit tud?-ra.

Sajátos nevelési igényű gyerekek vetélkedtek Felsőrajkon

A házigazda felsőrajki iskolások egy dallal kedveskedtek

A vendéglátó felsőrajki Szent Imre Általános Iskola tanulói mellett érkeztek diákok az alapítvány egervölgyi, zalaszentmihályi és pölöskei általános iskoláiból, a nagykanizsai Péterfy és Rozgonyi iskolákból, Csapiból, Pacsáról és Zalaszentbalázsról. A gyerekek énekeltek, szavaltak, viccet meséltek, találós kérdéseket tettek fel, illetve színdarabot adtak elő. Ki megilletődve, ki egészen bátran, ki szólóban, ki párban, ki többen. Az összesen 31 fellépővel zajló versenyen a gyerekek megmutatták tehetségüket, hogy igenis ők is jók valamiben.

A Suli Harmónia Alapítvány által második alkalommal életre hívott Ki mit tud?-nak éppen ez a fontos célja. Kósa Istvánné, az alapítvány elnöke arról beszélt, hogy minden gyermeknek boldognak kell lennie a világon mindenhol. Az alapítvány iskoláinak pedagógusai azt is vélik, hogy minden gyermek tehetséges valamiben. Éppen ezért fontosnak érzik azt, hogy ezt meg is tudják mutatni. Az iskolák oktatási programjában ez kiemelt szerepet játszik. A Ki mit tud?-ot is azért rendezik meg, hogy a sajátos nevelési igényű gyerekeknek is legyen lehetősége a bennünk rejtőző tehetség kibontakozására.

 

A rendezvényen Siskáné Dany Mária, a zalaegerszegi oktatási hivatal szakmai tanácsadója is köszöntötte a gyerekeket. A szamár és kút tanmesével arra kívánt utalni, hogy minden nehézség egy kihasználandó lehetőség a továbblépésre. „Ha nem adod fel, rázd meg magad és lépj egyet feljebb!”

Az alapítvány által rendezett Ki mit tud?-nak sajátossága, hogy nem hirdetnek győztest. Mert mindenki az, aki felkészült és kiállt színpadra, ezért mindegyikük megérdemelte az elismerést. Czémán László polgármester számára is fontos ez az esemény, így a finom ebédet az önkormányzat biztosította. A szülők maguk által készített süteményekkel, és egy helyi termelő pedig friss őszi barackkal és eperrel járult hozzá, hogy valamennyi gyermek családias légkörben élje meg ezt a különleges napot.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK