2024.06.23., vasárnap - ZoltánZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Családi nap a Radnóti-oviban

2023. október 09. hétfő, 08:26
Szerző: Bánfi Kati; Fotó: B.K.
Bár az óvoda kiemelt pedagógiai programja a mozgásfejlesztés, közösségi megmozdulásokért sem kell a szomszédba menni a zalaegerszegi Radnóti-óvodában. Ezúttal a második alkalommal megrendezett Családi napra várták a szülőket és az egykori óvodásokat.

Aktívan részt vesznek a Páterdomb közösségi életében

A tavalyi nagy siker után szülői kérés volt a családi nap megismétlése, mondta elöljáróban Bíró Veronika intézményvezető-helyettes. Az idén is jól sikerült a program, melynek bevételéből fejlesztéseket szeretnének megvalósítani. A nyáron és a közelmúltban udvari játékokkal bővült az óvoda, többek között az egyensúlyérzet fejlesztését szolgálóval. A megvalósulást az önkormányzati támogatás mellett az intézmény alapítványa tette lehetővé. 

A rendezvényen köszöntőt mondott Gecse Péter alpolgármester, aki a településrész és az óvoda közötti együttműködést, jó kapcsolatot hangsúlyozta. Ennek egyik bizonyítéka a páterdombi búcsún rendszeresen fellépő kicsik. 

A mostani eseményen is rövid műsorral szolgáltak a gyerekek. A szülők pedig csoportonkénti főzést vállaltak. Bíró Veronika megjegyezte, milyen nagy öröm és jó visszajelzés számukra, amikor a régi ovisok is visszalátogatnak hozzájuk, mint a mostani családi napon is. 

De nemcsak családi nap került ennek a hétnek a krónikájába, hiszen az állatok világnapján terápiás kutyák látogatták meg a gyerekeket egy kis közös játékra. A szülök pedig jelentős mennyiségű adományt gyűjtöttek össze az „Együtt egy életen át az ártatlan állatokért” alapítvány javára. Nem kell sokat várni azonban az újabb közösségi megmozdulásra, hiszen Márton napon hagyományos lámpás felvonulással színesítik a páterdombi programokat. Az idén is állítanak majd az intézmény udvarára karácsonyfát és szintén szülői kívánságra a farsangot is nyitottá tették. 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK