2024.03.02., szombat - LujzaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Digitális táblák az Övegesben

2021. október 22. péntek, 15:03
Szerző és fotó: Antal Lívia
A zalaegerszegi Öveges József Általános Iskolában hármas összefogás eredményeként egy-egy whiteboard típusú digitális táblát kapott az intézmény két elsős osztálya, összesen két millió forint értékben.

Domján István, az iskola igazgatója az átadáson azt hangsúlyozta, hogy a Zalaegerszegi Tankerületi Központ, a helyi vállalkozók és az iskola alapítványának együttműködése jövőbe mutató. Köszönetét kifejezve azt mondta, hozzásegítették az intézményt olyan korszerű eszközök beszerzéséhez, amely által még többet és jobbat tudnak adni gyermekeinknek, a jövő ifjúságának.

Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos azt mondta, olyan társadalmat kívánnak felépíteni, amelyben a következő nemzedék tovább viszi mindazt, amit az elődök létrehoztak. Mint fogalmazott, ebben számítanak a pedagógusokra. Jelezte, hogy az elmúlt évtizedekben sokat változott az oktatás eszköztára, ma már a technológiai fejlődésnek köszönhetően digitális táblák segítségével tanulhatnak a gyerekek 

Balaicz Zoltán polgármester arról beszélt, hogy 2024-ig minden nevelési és oktatási intézményt fel kívánnak újítani a városban, hogy olyan infrastrukturális környezetet tudjanak biztosítani az ifjúságnak, amely megfelel a 21. század elvárásainak. Utalva az Öveges-iskolában megvalósult fejlesztésre azt mondta, ehhez az önkormányzat és a tankerület mellett kellenek cégek és vállalkozások, amelyek komolyan gondolják a társadalmi felelősségvállalást.

Kajári Attila, a Zalaegerszegi Tankerületi Központ igazgatója is méltatta azokat a cégeket, amelyek támogatásukkal hozzájárultak a két digitális tábla beszerzéséhez. Kitért arra, hogy az alfa generáció életében már természetesek az okos eszközök, amelyek óvatos használatára is meg kell tanítani a gyerekeket.  

A beszerzést vállalati részről a Mouldtech Systems Kft., a FairConto Zrt., a Magnetic nagyáruház, illetve a cég által alapított Együtt Gyermekeinkért Zalában Közhasznú Alapítvány támogatta.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK