2024.06.21., péntek - Alajos, LeilaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Dózsa-napok versenyekkel, vetélkedőkkel

2022. május 04. szerda, 18:26
Szerző és fotó: Antal Lívia
Az idén februárban átadott új tornacsarnok köré szövődött a Dózsa-napok megnyitó ünnepségén az a negyven perces bemutató, amelyben a Zalaegerszegi Dózsa György Magyar–Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola több mint 150 diákja vett részt. Tapsviharral jutalmazott táncos produkciókon keresztül mutatták be, milyen fontos a mozgás számukra.

A gyerekek és a tanárok egyaránt kitettek magukért, hiszen mindössze öt hét alatt kellett felkészülniük a gálára. Valamennyi csoport fellépése előtt két diák elegyedett párbeszédbe, egyfajta buzdításként, hogy mi mindennel foglalkozhatnak, ha mozogni és sportolni vágynak.

Pacsa András intézményvezető köszöntőjében elmondta, két év kihagyás után immár 34. alkalommal szervezik meg a Dózsa-napokat, amelyen ezúttal is számos érdekes programot kínálnak. A szerdától péntekig tartó rendezvénysorozatban többek között sport, ügyességi és tanulmányi vetélkedők, mozi- és koncertlátogatás, a Tátika és Dekasztár tehetségkutató verseny döntője várja diákokat. A változatos kínálat két célt szolgált, egyrészt a közösségépítést, másrészt azt, hogy valamennyi tanuló érezze, miért érdemes és jó dózsás tanulónak lenni.

Az intézményvezető a közösségépítés fontos tényezőjének nevezte az infrastrukturális hátteret, köszönetét kifejezve az önkormányzatnak és a tankerületnek az iskola felújításáért és az új tornacsarnok megépítéséért, amivel harmincéves álmuk vált valóra.

A megnyitón részt vettek a város és a megye vezetői is, mások mellett Böjte Sándor Zsolt, a városrész önkormányzati képviselője, az iskola intézményi tanácsának elnöke, valamint Pácsonyi Imre, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke, továbbá Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos. Köszöntőjében azt hangsúlyozta, hogy a pedagógusoknak és a szülőknek élményeket és jó mintákat kell adni a gyerekeknek. Fontos, hogy a családból is kapjanak szellemi táplálékot, ugyanígy az iskolából és a társadalomból is, mert akkor sikeres felnőttekké válhatnak. A Dózsa-napok is egy olyan esemény, amely példát mutat és tudást ad számukra.

A Dózsa-napok hagyományához tartozik, hogy a Gacsal Gábor rajztanár által vezetett tűzzománc szakkör is készül az eseményre, mégpedig egy tűzzománc mozaikkal. Nyolc diák a mostani alkalomra Tengeri világ címmel készített alkotást, amit Pacsa András és Kajári Attila, a Zalaegerszegi Tankerületi Központ igazgatója leleplezett le, amellyel egyúttal megnyitották a Dózsa-galéria kiállítást.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK