2023.03.24., péntek - Gábor, KarinaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Fát ültettek, lufit eregettek a végzősök

2019. április 25. csütörtök, 19:35
Szerző és fotó: Antal Lívia
Második alkalommal ültették el a Végzősök Fáját a Béke-ligetben. A munkát Zalaegerszeg polgármestere, intézmények vezetői valamint a város valamennyi középfokú iskoláját képviselve, ballagó diákok végezték el.

Végzősök Fája a Béke-ligetben

Bellér Beáta Noémi, a Zalaegerszegi Városi Diákönkormányzat diákpolgármestere elmondta, a polgáravató már sok éve hagyomány a városban, melyet idén második alkalommal vált fel a Végzősök Fájának elültetése. Úgy gondolták, hogy ezzel maradandóbb emléket tudnak állítani a végzős diáktársaiknak, akik tíz, húsz, harminc év múlva, akár gyermekeikkel felkereshetik ezt a helyet, visszaidézve egykori diákéveiket.

Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármester azzal biztatta a fiatalokat, hogy az érettségi, illetve a szakvizsga később, visszatekintve már nem tűnik olyan kemény megmérettetésnek, amit most gondolnak róla, hiszen még előtte állnak. Mint mondta, a polgáravató régóta hagyomány Zalaegerszegen, ami jelképes gesztusa annak, hogy a most érettségit és szakvizsgát tevő helyi diákokat ezentúl felnőtt polgárai között tartja számon a város. Kitért arra, hogy a megszokott polgáravató idővel elvesztette érdekességét, ezért megújulásra volt szükség. A diákönkormányzat kezdeményezte a faültetést, ami mellé szívesen állt a város vezetése. Így idén már hagyományként kerül erre sor, melyet minden évben újabb és újabb követ a végzős diákokra emlékezve.

A faültetés örömére lufikat engedtek a magasba a rendezvény végén.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK