2024.07.14., vasárnap - Örs, StellaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Fiatalok hónapja áprilisban Zalaegerszegen

2019. március 26. kedd, 19:07
Szerző és fotó: Antal Lívia
Városházi hatalomátvétellel kezdődnek április 3-án a Zalaegerszegi Városi Diáknapok eseményei, melyek április 6-ig tartanak. Ezt a Zalaegerszegi Egyetemi Napok rendezvényei követik április 15-e és 17-e között. A Fiatalok hónapja rendezvénysorozatról a városi diákönkormányzat valamint a hallgatói önkormányzatok képviselői tartottak sajtótájékoztatót.

Balaicz Zoltán polgármester, a rendezvény egyik fővédnöke felidézte, hogy korábban is voltak ilyen programok, amit a Zalaegerszeg Felsőfokú Oktatásért Közalapítvány később szárnyai alá vett. Először megállapodás született a három hallgatói önkormányzat között arról, hogy ezentúl egy időben tartják az akkor még főiskolás napokat. Megalakult egy egyesület is, mely a gazdálkodási, az egészségtudományi valamint a műszaki kar egyetemi karrá válása után már Zalaegerszegi Egyetemisták Egyesülete névre hallgatott. Egyik feladata a főiskolai illetve az egyetemi napok összehangolása lett, amit ötletes programokkal évről évre megrendeznek, immár több éve társulva a városi diákönkormányzattal.

Április 3-án, szerdán reggel 8 órakor a városházi hatalomátvétellel kezdődnek a Zalaegerszegi Városi Diáknapok, vette át a szót Bellér Noémi diákpolgármester. Ezt követően diákparlamentre, majd ünnepi diákközgyűlésre kerül sor a díszteremben, mely utóbbin hét fontos előterjesztést tárgyalnak meg a fiatatok. A polgármesteri hivatal 101-es termében 13 órakor kiállítás nyílik, melyen Mileji Claudia ruhakollekciói valamint Cser Boglárka ékszerei lesznek láthatók. Április 4-én, csütörtökön sportnapot rendeznek több helyszínnel, így például az Ady-iskolában kézilabdakupára, míg a Kölcsey-gimnáziumban focikupára kerül sor. Április 5-én, péntek reggel 9 órától másnap reggel 9 óráig tart az Aludj máskor – 24 órás vetélkedő a sportcsarnokban. A tíz középiskolás csapat a műveltségi, ügyességi, sportos és kreativitást igénylő feladatokban mérkőzik meg egymással.

A városi diákönkormányzat a Zalaegerszegi Egyetemi Napok (ZEN) sport- és főzőnapján önálló főzőcsapattal vesz részt. A ZEN részletes programját Németh Gábor, a Zalaegerszegi Egyetemisták Egyesületének elnöke ismertette. Április 15-én, hétfőn az egészségtudományi kar nagyelőadójában a rehabilitációról valamint a sportsérülések kezeléséről lesznek előadások. Április 16-án, kedden az egészségtudományi kar udvara ad helyet a főzőversenynek. A BGE Infocentrumában youtuberek, influencek tartanak előadásokat a közösségi média vásárlást ösztönző véleménybefolyásolásáról. Április 17-én, szerdán többek között jótékonysági főzőversenyt és futást tartanak, melynek kezdeményezettje idén is az Akarattal és Hittel Alapítvány. Este egyetemi zenekarok mini koncertjeivel zárják a ZEN napokat.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK