2024.05.26., vasárnap - Fülöp, EvelinZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Gellénházán a gyerekek az elsők

2020. október 14. szerda, 19:09
Szerző és fotó: Antal Lívia
Gellénházán bölcsődével és tornaszobával bővítették a háromcsoportos óvodát. A 85 millió forintból megújított modern intézmény a 62 óvodás mellett immár 7 bölcsődés korú kisgyermek nevelését is biztosítja, hangzott el az átadás alkalmával.

Farkas Imre Józsefné polgármester köszöntőjében elmondta, nagyon vártak már erre a beruházásra, melynek révén a meglévő óvodaépület átalakításával és bővítésével olyan komplett intézményt alakíthattak ki, ami a bölcsődés kortól az iskolakezdésig fogadja a gyerekeket. Óvoda régóta működik a településen, a külön bejáratú bölcsőde létrehozásával pedig eleget tettek az évek óta jelentkező igényeknek. Az önkormányzat a beruházással azon szülőknek, édesanyáknak kívánt kedvezni, akik a kisgyermekek nevelése mellett visszamennének dolgozni. Keresték a pályázati lehetőségeket, míg három éve a TOP-program hozta meg a megoldást. A jelenlegi intézmény létrehozásához az egyik óvodai csoportszobát alakították át bölcsődének. A nevelői szobából elvettek, hogy a három óvodai csoportszoba megmaradjon. Az óvónők, dadák emiatt kisebb helyet kaptak, de mindenkit kárpótol a megszépült intézmény, ami egy tágas és világos tornaszobával is bővült. A belső helyreállítás során újra burkolták és festették a helyiségeket, valamint felújították a vizesblokkokat.

A polgármester hozzátette, menet közben több probléma jött elő, többek között az, hogy a meglévő villamoshálózat már nem biztonságos. Új hálózat kiépítését nem tartalmazta a pályázati kiírás, így az elnyert 58 millió forintos támogatásból nem tudták fedezni a kivitelezés 85 millió forintra növekedett végösszegét. Az önkormányzat ezért 27 milliót tett hozzá saját költségéből. Kiemelte: úgy gondolták, kötelességük olyan intézményre áldozni, ahová gyerekek járnak. Utak, járdák helyreállítására is fordíthatták volna az önerőt, de a gyerekek biztonsága, elhelyezése, nevelése az elsődleges, mindent felülíró szempont.

Tóth Tibor önkormányzati képviselő, Vigh László, Pirzsókné Lóránt Emília és Farkas Imre Józsefné az újonnan kialakított bölcsődei részben

Az ünnepélyes átadáson Vigh László országgyűlési képviselő gratulált a település vezetőinek, mert fontosnak tartották, hogy plusz pénzt áldozzanak a felújításra. A bölcsődés és óvodás korú gyermekek így valóban megfelelő körülmények között tölthetik napjaikat az intézményben.

Az ünnepség végén kollégái és a szülői munkaközösség tagjai köszöntötték Pirzsókné Lóránt Emília intézményvezetőt, munkába állásának 25. évfordulója alkalmából.

A szülői munkaközösség és a Földgázszállító Zrt. jóvoltából egy csúszda is helyet kapott az óvoda-bölcsőde udvarán.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK