2024.04.20., szombat - TivadarZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Kerek évfordulót ünnepeltek

2022. október 13. csütörtök, 14:46
Szerző és fotó: Antal Lívia
Hatvan éves fennállásukat ünnepelték a Mikes Utcai Tagóvodában, amit 1962-ben létesítettek Zalaegerszegen, a belvároshoz tartozó családi házas környezetben. A rendezvényen táncos koreográfiát adtak elő a gyerekek, jubileumi torta is került az asztalra, és a gyerekek is kaptak tortát ebédre.

60 éves a Mikes Utcai Tagóvoda

Balaicz Zoltán, Radnóty Istvánné, Kovács Józsefné, Péntek Gyuláné, Horváthné Ambrus Marianna és Bali Zoltán

Hatvan év nagy idő egy intézmény életében, még akkor is, ha a város 775 éves történetéhez képest elenyészőnek tűnhet, mondta köszöntőjében Balaicz Zoltán polgármester. Mint fogalmazott, 1962-ben eleink úgy gondolták, hogy óvodát létesítenek, amely immár hat évtizede biztosítja a magas színvonalú nevelést. A növekvő gyermeklétszám miatt 1972-ben új szárnnyal bővítették épületét, amely 2017-ben teljes korszerűsítésen esett át a város intézményi felújítási programjában. A polgármester kiemelte, az önkormányzat sok feladata közül a legfontosabb az, hogy a lehető legjobb körülményeket biztosítson a gyerekeknek, hiszen ők lesznek majd azok, akik felnőttként tovább építik a várost. Egy intézmény, egy ember, egy városvezető életében a legnagyobb felelősség az, hogy a jelent építve mindig gondoljon a jövőre. Beszéde végén az óvoda mindenkori dolgozójának elmúlt hatvan évbeli lelkiismeretes munkáját a város közgyűlésének kitüntető oklevelével köszönte meg.

A négycsoportos, százgyermekes Mikes Utcai Tagóvodában különös figyelmet fordítanak a környezettudatos életmódra. Kovács Józsefné vezető elmondta, a zöld óvoda címet háromszor nyerték el, ezért 2023-ban már az örökös zöld óvoda címre pályázhatnak. A gyermekekkel együtt ültetik el a virágokat, és együtt gondozzák a paradicsomot a kiskertekben. Esővízzel öntöznek, a lehullott faleveleket komposztálják, a papírhulladékot szelektíven gyűjtik. Fontosnak tartják a néphagyományok ápolását, a jeles napok megtartását. Minden ilyen programon élményt és saját tapasztalatot szerezhetnek a gyerekek. Ezek egyike a szüret, amelyen ők maguk préselik a szőlőt. Kiemelte, a szülők minden kezdeményezésüket támogatják. A nevelőtestület tagjai szeretettel és nagy teherbírással végzik munkájukat, mindig ott vannak, ha egy kisgyermeket dicsérni vagy éppen vigasztalni kell.

A Mikes Utcai Tagóvoda ajándékként 200 ezer forintos támogatást kapott eszközfejlesztésre az önkormányzattól. Bali Zoltán alpolgármester két tortát hozott az ünnepségre, amelyen Horváthné Ambrus Marianna, a Zalaegerszegi Belvárosi I. számú Óvoda vezetője is köszöntötte a jubilálókat. A rendezvényen részt vett az óvoda két korábbi vezetője, Péntek Gyuláné és Radnóty Istvánné. Október 11-e az ünneplés jegyében telt el. Délelőtt hatvan galambot röpítettek a magasba és hatvanszor tapsoltak a gyerekek az intézmény udvarán. Délután pedig kézműves foglalkozások várták őket szüleik társaságában.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK