2024.05.25., szombat - OrbánZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Kétkerekű diáknap a Landorhegyiben

2019. május 15. szerda, 17:36
Szerző és fotó: Antal Lívia
Kerékpáros KRESZ-versenynek adott helyet a Landorhegyi Sportiskolai Általános Iskola. A diák-hatalomátvétel köré szervezett napot emellett a Zalaegerszegi Kerékpáros SE versenyzőinek bemutatója, együttműködési megállapodás átadása, valamint az udvaron létesített kerékpártároló felavatása színesítette.

Kerékpártároló átadása, kerékpáros bemutató, kerékpáros KRESZ-verseny

A rossz idő miatt a tornateremben zajlottak a programok. A Sulidal közös eléneklését követően elsőként Mátai Ferenc igazgató köszöntötte a megjelenteket. Elmondta, hogy az iskola két éve csatlakozott az eTwinnig – Szívügyem a környezetem – nemzetközi projekthez, melyhez szorosan kapcsolódik ez a nap is. Balaicz Zoltán polgármester következett, aki azt mondta, ezen a napon biztosan jó kezekben van az iskola, mint ahogy a város is, amikor a polgármesteri hivatalban is megtörténik a diák-hatalomátvétel. A városrészt érintő fejlesztések között megemlítette, hogy az elmúlt időszakban a Landorhegyi-iskola mellett megújult a Landorhegyi és a Kodály úti óvoda is. Bejelentette, hogy lezárult a közbeszerzési eljárás, így 300 millió forintos ráfordítással hamarosan megkezdődhet a Keresztury VMK előtti tér rekonstrukciója.

Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos a mozgás fontosságára hívta fel a figyelmet. Mint mondta, a sport az ember kiállásán, magabiztosságán is meglátszik. Arra biztatta a gyerekeket, legyenek kitartóak – utalva ZTE visszakerülésére az NB I-be – hogy az ő álmaik is valóra váljanak.

A folytatásban kerékpáros bemutató következett a Zöld Irány Egyesület elnöke, Szabó Zoltán, egykori landorhegyis diák vezetésével. Elhangzott, hogy a Zalaegerszegi Kerékpáros SE 12 éves diákjai a 10 közép-európai közül a TOP3-ban versenyeznek. Van köztük, aki idén lett a magyar válogatott kerettagja, így hamarosan az olaszországi Európa-bajnokságon nemcsak hazánkat, de a várost is képviseli. Vigh László is tartott bemutatót: a kormánnyal háttal ülve kerekezett, a gyerekek nagy örömére.

Korábban együttműködési megállapodás született a környezettudatos nevelés fejlesztése érdekében a Budapesti Gazdasági Egyetem, a Zalaegerszegi Tankerületi Központ valamint a Landorhegyi-iskola között. A dokumentumokat dr. Gubán Miklós dékán, Kajári Attila, a tankerület igazgatója, valamint Mátai Ferenc vette át.

Makovecz Tamás, Mátai Ferenc, Vigh László, Balaicz Zoltán és Kajári Attila a kerékpártároló átadásán

Kajári Attila a tankerület által létesített kerékpártároló kapcsán arra biztatta a gyerekeket, hogy minél többen járjanak biciklivel az iskolába. Az intézményben megvalósult fejlesztésekről Makovecz Tamás, a városrész önkormányzati képviselője is szólt.

Galbavy Zoltán önkormányzati képviselő, a KRESZ-verseny ötletgazdája elmondta, hogy már három általános iskolában, az Eötvösben, a Lisztben és az Övegesben a tanterv része lett a KRESZ oktatása a negyedikesek és az ötödikesek számára. Kifejezte reményét, hogy hamarosan elkészül a városi KRESZ-park, és jövőre már ott folytatódhat a 10 és 11 éves diákok körében most ötödik alkalommal meghirdetett kerékpáros verseny.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK