2018.06.24., vasárnap - IvánZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Örömteli táborozás Pusztamagyaródon

2017. július 17. hétfő, 16:59
Szerző és fotó: Antal Lívia
Címkék:
Az Erzsébet-program keretében június 26. és 30. között egyhetes napközis tábort szervezett tanulói számára a Pusztamagyaródi Kenyeres Elemér Általános Iskola. A gyerekeket minden nap érdekes foglalkozások várták az iskola udvarán, és többek között a veszprémi állatkertbe is ellátogattak.

Nagy örömmel vettük, hogy megnyertük az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány által kiírt pályázatot, melyhez megadott szempontok szerint programtervet kellett készíteni, illetve beépített programelemeknek kellett megfelelni – kezdte a tájékoztatást Kozma Andrea igazgató. – Köszönjük a fenntartó Nagykanizsai Tankerületi Központnak, hogy biztosította a 30 százalékos utófinanszírozott részösszeget a projekthez, miután az elnyert közel 1,3 millió forintos támogatás 70 százalékát utalták le előzetesen. A napközis táborba 56 gyermek jelentkezett (tanulóink mintegy 80 százaléka) és valamennyien részt is vettek benne, valamint hat pedagógus, akik százszázalékos aktivitással dolgoztak sikeres megvalósításán. A pályázat nem igényelt önerőt, csak fejenként 500 forintos jelképes önrészt a gyerekektől.

– Milyen programok várták a gyerekeket a napközis táborban?
– A programokat közösségfejlesztés, sport, művészet, környezettudatosság, hagyományőrzés tárgykörében állítottuk össze, a pályázatban előírtak szerint A környezettudatosság jegyében például olyan feladatot is kellett vállalni, ami maradandó. A mezítlábas gyalogösvényt ezen okból építették meg a gyerekek a sportpálya melletti füves területen. A tapasztalatnak: milyen érzés eltérő anyagokon, kavicson, fakérgen, fenyőtobozon, vagy homokban mezítláb járni, nagy sikere volt. Az ösvény alapozását a pusztamagyaródi önkormányzat végezte el.

A dologi kiadásokon belül vásároltuk meg a növényeket és szegélyeket a gyalogösvényhez, ezen felül vettünk Erzsébet-tábor logóval ellátott pólókat a gyerekeknek, valamint különféle eszközöket a sport- és kézműves foglalkozásokhoz. A kiadások másik csoportjában négyszeri étkeztetést biztosítottunk a gyerekeknek, melyben bent volt egy éttermi étkezés költsége is.
Kirándultunk is. Bánokszentgyörgyre Pusztamagyaród, Bucsuta és Szentliszló önkormányzatának kisbuszaival szállítottuk a gyereket, akik onnét erdei kisvasúttal utaztak Bázakerettyére, ahol strandolhattak a termálfürdőben. A másik kirándulás során a veszprémi állatkertbe látogattunk el.

Az utolsó nap a hagyományőrzés jegyében telt el, délelőtt a gyógynövényekkel ismerkedhettek meg a gyerekek, egy másik előadó a kecskesajt készítését is bemutatta. Az estebédet a kemencés sütés szolgáltatta, a szolgáltató pizzát sütött a gyerekeknek kívánságuk szerinti feltétekkel. A héten vendégül láttuk a bucsutai származású Bencze Tamást, a ZTE KK edzőjét, aki pályafutásáról beszélt, és kosarazhattak is vele a tanulók.
Érdemes volt pályáznunk, melynek köszönhetően először nyílt alkalmunk napközis tábor megtartására. Elmondhatjuk, egy örömteli, nagyon izgalmas, programokkal teli hét után vagyunk. Az alapítvány másik pályázatán pedig lehetőséget kaptunk zánkai táboroztatásra, melyen 33 gyermek és 3 pedagógus vesz részt július 16-tól.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK