2024.07.14., vasárnap - Örs, StellaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Szebb és gazdaságosabb lesz

2021. október 19. kedd, 16:00
Szerző és fotó: Antal Lívia
Megkezdődött az Eötvös József Általános Iskola felújítása. A 480 millió forintos beruházás során szigetelik az épületet és kicserélik az összes homlokzati nyílászárót. Amellett, hogy méltó külsőt kap az oktatási intézmény, gazdaságosabbá is válik az üzemeltetés szempontjából.

 

Vigh László, Orosz Ferencné, Kajári Attila, Balaicz Zoltán és Hanzséros Alajos, az iskola igazgatója

Balaicz Zoltán polgármester elmondta, még az előző ciklusban kezdődött meg az a munka, amely azt szolgálja, hogy 2024-ig a lehető legtöbb nevelési és oktatási intézmény újuljon meg a városban. Mint fogalmazott, a programmal jól haladnak.  Egy kiváló szakmai teljesítményt nyújtó intézmény, az Eötvös József Általános Iskola van most soron, amelynek felújítása közel félmilliárd forintból valósulhat meg.

Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos azt mondta, az általános iskolák felújítása azért fontos, mert a gyermekek jövőjét alapozzák meg. Az Eötvös-iskolában ezt magas színvonalú oktatással támogatják meg. A szülők körében ezért örvend nagy népszerűségnek az intézmény, amelyre 600 gyermeket bíztak. Kiemelte, hogy Zalaegerszeg az innováció fővárosa, amelyhez helyben kell biztosítani az oktatást. Fontos, hogy a gyerekek itt tanuljanak, itt szerezzenek szakmát, vagy felsőfokú végzettséget, és itt is helyezkedjenek el, mert ez jelenti a város jövőjét.

Kajári Attila, a Zalaegerszegi Tankerületi Központ igazgatója elmondta, hogy az iskola épülete energetikailag elavult, ami a jelentős rezsiköltséget ró a fenntartóra. A KEHOP-program keretében, több mint 480 millió forintból megvalósuló energetikai felújítás során hőszigetelő rendszerekkel veszik körbe a falakat a lábazattól kezdve a lapos tetőig, 237 műanyag valamint 8 fém nyílászárót cserélnek újra az épületegyüttesen. Kiemelte, hogy az Európai Unió és a magyar kormány által támogatott országos programban 21 iskola újulhat meg, Zalaegerszegen az Eötvös-iskola mellett a Zrínyi Miklós Gimnázium is, ahol a munkaterület átadása megtörtént. Az Eötvös-iskolában szeptember elején kezdődtek meg a munkálatok, amelyek kilenc hónapot vesznek igénybe. A következő tanévet már egy kívülről teljesen megújult intézményben kezdhetik meg a diákok.

Olasz Ferencné önkormányzati képviselő a színvonalas oktatásra utalva azt hangsúlyozta, hogy fontos a belső tartalom, de a külső megjelenés is. A régóta várt rekonstrukcióval ennek formálására kap lehetőséget az 1978-ban átadott Eötvös-iskola, amelynek népszerűségét igazolja, hogy 91 elsős kezdte meg az idei tanévet.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK