2024.06.14., péntek - VazulZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Tűzoltók munkájáról gyermekszemmel

2019. május 20. hétfő, 18:24
Szerző és fotó: Antal Lívia
Közel nyolcvan pályamű érkezett be a megye több településének általános iskolaiból és óvodáiból az Országos Tűzmegelőzési Bizottság által meghirdetett felmenő rendszerű alkotói pályázatra. A legjobb alkotásokat díjazták ma a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon.

Díjazták a rajzpályázat legjobbjait

A díjakat Takács Ottó tűzoltó ezredes, megyei igazgatóhelyettes adta át. Elmondta, hogy a legtöbb pályamunka az iskolás kategóriában érkezett be, ezért a Zala megyei általános iskolások jó eséllyel indulnak a „Legkreatívabb iskola 2019” címért. Az idei évben a szabadkézi rajzon kívül egyéb kézműves alkotásokat is készítettek, így ezekben a kategóriákban képviselik megyénket általános iskolás korú tanulók. A bíráló bizottságnak tagjai voltak a Megyei Tűzmegelőzési Bizottság szakemberei és Arany Gábor, a Zalai Hírlap újságírója. A legjobb pályaművek részt vesznek az országos fordulón, melynek eredményét június 7-én hirdetik ki, ahová a megyei díjazottakat és családtagjaikat is meghívják.

Budai Dániel, a zalaegerszegi Mindszenty-iskola harmadikos tanulója elmondta, hogy a tanár néni hívta fel figyelmét a rajzpályázatra. Egyből felkeltette érdeklődését, mert már sokat olvasott a tűzoltókról, és van egy képeskönyve is róluk. Rajzán a tűzoltók négy tevékenységét rajzolta le színes ceruzával. Az első képen tüzet oltanak, a másodikon műszaki mentést végeznek, a harmadikon árvíz ellen védekeznek, míg a negyediken közúti balesetnél látnak el mentést. Mint mondta, nem biztos, hogy tűzoltó lesz, de nagyon érdekli a munkájuk.

Az eredményhirdetés után a résztvevők közösen megtekintették a Zalaegerszegi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság gépjárműfecskendőit és különleges szereit, ahol betekintést kaptak tűzoltók mindennapjaiba is.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK