2021.11.28., vasárnap - StefániaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Vonyarcvashegyi vendégvárás

2018. július 01. vasárnap, 14:27
Szerző és fotó: Nemes Norbert
Június utolsó hétvégéjén tartották meg a kézműves sörök és házi ízek fesztiválját Vonyarcvashegyen a Kossuth utcai rendezvénytéren. A programsorozattal egy időben a Kék Balaton Egyesülettel közösen rendezték a fúvószenekari találkozók helyébe lépő VIII. Vonyarcvashegyi Fúvószenekari Fesztivált is.

A fúvóstalálkozón fellépett a Zalai Balaton-part Ifjúsági Fúvószenekar, a szentgotthárdi városi fúvószenekar, és a Tapolcáról érkezett ifjúsági fúvós együttes is. Vastapsot kapott a Vonyarcvashegy Mazsorett Csoport műsora. A fesztiválozók kézműves sörfőzdék gazdag és speciális kínálatából kóstolhatták meg a leginkább ízesnek tartott szomjoltót.

A sörök között az ínyencek találtak fehéret, feketét, világos és sötétbarnát, vöröset; magyart és külföldit; szűrtet és szűretlent, csapoltat és üvegeset. Az igazi különlegességet keresők rátalálhattak a háromfajta malátával, komlóval főzött eredeti meggy, ribizli, narancs, és lime sűrítménnyel együtt erjesztett érlelt kézműves sörkülönlegességekre is. Akadt 8 százalék alkoholtartalmú, vagy bajor licence alapján főzött, esetleg magas vitamintartalommal bíró sörital. A gazdagon komlózott termékek mellett kóstolhattak korianderes ízesítésű gyümölcsös itókát is.

A közönséget a finom ételek mellett könnyűzenei koncertekkel (Firkin, Zorall, Fekete Lakkcipők) és három utcabállal is szórakoztatták. A fúvósfesztivál megnyitásán Pikó Gábor, a Kék Balaton Fúvós Egyesület elnöke szólt, a nyárnyitó rendezvényen Péter Károly polgármester örömmel vette, hogy az esős időjárás ellenére rengetegen megtisztelték a program első napját is.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK