2024.03.03., vasárnap - KornéliaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Vegyük kezünkbe sorsunkat!

2015. november 10. kedd, 17:44
Címkék:

A Keszthelyi Természetgyógyász Klub október végén Kiss Erzsébet Debrecenben élő tanárt, sportújságírót látta vendégül, aki vetítettképes előadásban mutatta be az "Öngyógyító emberek" címmel megjelent, hitvallásokat tartalmazó könyvét, majd a résztvevőket egy különleges mozgásmódszerrel is megtornáztatta.

kh kiss erzsebet 7

Testszerviz a harmóniáért

A tehetséggondozást és a mozgás megszerettetését különösen szívén viselő nyugdíjas hölgy személyes példamutatásra, a pozitív példák megragadására törekedve félszáznál több sportágban kipróbálta magát és egyik kezdeményezője volt a mindennapos testnevelés honi bevezetésének. A világversenyeken vezető versenybíróként is helytálló asszony egy olyan, rendkívüli gyógyító erővel rendelkező testszerviz programot állított össze, amelyik egyszerre hat a testre, a szellemre és a lélekre. A MÚOSZ életmód szakosztályának vezető szakembere a sport misszionáriusaként tavaly egyszer már tartott sikeres bemutatót Keszthelyen, és a tagság most "visszatapsolta".

Új kötetében 27 mozgásfajtát bemutatva, 19 féle betegségtípust elemezve, ötven olyan ember példáját írja meg, akik merészen szembeszálltak a betegséggel, és akik, a sportnak és a mozgásnak hála, győztesen kerültek ki vert helyzetükből. A közösség és család ereje, az alternatív terápiák eredményessége a mozgásban kiteljesedve csodákra képes – állítja a szépkorú bajnok. Vallja: a mozgás jó a betegségek megelőzésére, segíti a felépülést és támogatja testi-lelki harmónia visszaszerzését. Manapság az embert leginkább a stressz rombolja, de az energetizáló mozgással ezt is hatékonyan le lehet vezetni. A mozgás ráadásul örömhormonokat termel, ezért a lelki krízisek átvészelésénél is kiváló. Jobb kondícióval a lélek is erősebb.

kh kiss erzsebet 1

Az általa irányított, Kínából érkezett, 3-1-2 meridián torna világkongresszusán is részt vett sportszakember úgy látja, hogy előképzettségünktől, érdeklődési körünktől és a trénertől függ, hogy milyen életszakaszban milyen mozgásformát választunk. A Kiss Erzsébet által összeállított komplex gyakorlatsorban vidám verseket skandálva, inspiratív jelleggel, az akupresszúrás pontokat aktivizálva tudatosul, hogy miért is hasznos, milyen szervre hat az aktuálisan végzett mozgásforma. Fontos, hogy vegyük kezünkbe sorsunkat, a test és a szellem gyakorlatai szolgáljanak pihenésül egymásnak, mert "Az Úr adja a szelet, de a vitorlát nekünk kell kifeszíteni".

Videóajánlat:

https://www.youtube.com/watch?v=QZ7XWVn_6EY

https://www.youtube.com/watch?v=WQayDpqqTWE

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK