2024.04.20., szombat - TivadarZalaegerszeg időjárása

Archivum

Elismerés, hála és köszönet

2016. július 05. kedd, 12:04
Címkék:

A hévízi Szent András Reumakórház a közelmúltban az intézmény kultúrtermében emlékezett meg Semmelweis Ignácra, az orvosszakma nagy alakjára, halálának 198. évfordulóján.

heviz semmelw 8

Semmelweis-nap Hévízen

A gyógyintézmény Semmelweis-napi programján a kórház vezetői: dr. Kvarda Attila főigazgató, dr. Mándó Zsuzsanna orvosigazgató, Csörnyei Mária ápolási igazgató, továbbá dr. Moll Veronika főorvos ünnepi műsor keretében elismeréseket adtak át. Irodalmi műsorral léptek színpadra a Hévízi VID-Ámító Társulat tagjai: Péterné Bakos Mariann, Mosolygó Liám és Péter Sándor. Bemutatkozott a 12 éves Szabó Anna gödöllői zeneiskolás diák, számos hazai és nemzetközi verseny díjazottja, akit a 15 esztendős Duduz Zsófia kísért zongorán.

Dr. Kvarda Attila főigazgató köszöntőjében kiemelte: Semmelweis életműve múltat, jelent és jövőt felidézve, felölel mindent, ami az orvosi hivatásra vonatkozik. Róla nevezték el 2011-ben az átfogó, egészségügyet modernizáló koncepciót, amiben bérrendezésre vonatkozó passzus is szerepel. Remények szerint szeptembertől az egészségügy dolgozói már élvezhetik majd a Semmelweis Tervben megfogalmazott anyagi juttatások kiszélesítését. A főigazgató említést tett arról, hogy egyik államtitkár, az ünnep kapcsán, nemrég humánerőforrásról, a piaci körülmények között dolgozó egészségügyi szolgáltatókról és az egészségügyi intézmények üzemgazdasági eredményeiről értekezett.

"Talán megérjük, hogy egyszer orvosokról, nővérekről, takarítókról, műszaki személyzetről beszélünk majd a humánerőforrás helyett. A szolgáltató helyett pedig a hivatástudattal végzett szolgáltatás kap főszerepet és az üzemgazdasági eredmények helyét pedig a gyógyítási és prevenciós munka veszi át" -mondta el. A résztvevők hivatástudattal, áldozattal, alázattal, türelemmel végzett munkáját, az elért szép eredményeket, háláját tolmácsolva köszönte meg beszédének zárásaként a főigazgató.

Dr. Szántó Borbála szakorvos-jelölt az alkalom méltatásaként elmondta: a magyar orvostudomány egyik legnagyobb alakjáról, az "Anyák megmentőjéről", kiemelkedő munkásságáról emlékezünk meg, egyben méltatva a nyomdokába lépő generációkat is.

heviz semmelw 16

A Dr. Moll Károly emlékérmet idén dr. Fazekas Gábor kapta, aki jelenleg a budapesti Szent János Kórház mozgásszervi rehabilitációs osztályának osztályvezető főorvosa. Kiemelkedő tudományos tevékenységet folytat, doktori iskolát vezet, kutatási projektekben vett és vesz részt, több magyar és külföldi szakmai szervezet megbecsült tagja, a Magyar Rehabilitációs Társaság leendő elnöke. Az reumakórházat 2012 óta tanácsadóként segíti, a mozgásszervi rehabilitáció szakterületen a szakmai-tudományos munkát koordinálja, hazai és nemzetközi egészségügyi kapcsolatok kialakításában vesz részt. A dr. Strecker Ottó emlékérmet, a munkáját empátiával és hozzáértéssel végző Vigánti Gabriella diszpécser csoportvezető kapta, aki immáron 30 éve dolgozik a kórházban.

Főigazgatói dicséretben részesült dr. Márton Lászlóné laborasszisztens, Andri Barbara röntgenasszisztens, Torma Béláné masszőr, Szarka Tibor gyógymasszőr, Nagy Mária fürdős masszőr. Ugyancsak főigazgatói dicséretet kapott a betegszállítók csoportja: Göndöcs Tibor, Tomsits Tibor és Kozma Bognár Péter. Török Balázs informatikus, Vargáné Söjtöri Anita pénzügyi ügyintéző, Sulyok Ildikó pénzügyi ügyintéző, Kucséber Lászlóné felszolgáló, Farkas Dénesné szakács, Dömötör Enikő hostess, Bujtor István karbantartó, Horváth Imre parkgondozó és Tömpe Ernőné takarító csoportvezető is ugyanebben a dicséretben részesült.

Adjunktusi kinevezésben részesítették dr. Pete Krisztinát, a D-osztály szakorvosát. Jubileumi oklevelet nyújtottak át a negyedszázada az intézményben dolgozó Farkasné dr. Szakál Erika főorvosnak és Takács Emőkének, a Fedett Fürdő gyógymasszőrének. Iberhart Sándor sofőr, Kiss Eleonóra a D- osztály ápolónője, Kiss Lívia felszolgáló, Szi-Márton Ferencné a G-osztály ápolónője, Vigánti Gabriella a diszpécserek csoportvezetője három évtizede erősítik a kórház kollektíváját. Kovács Lászlóné, a C-osztály ápolónője pedig már immár negyven esztendeje végzi itt a tevékenységét.

A rendezvény állófogadással ért véget.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK