2024.03.28., csütörtök - Gedeon, JohannaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Háromcsillagos balatoni strandok Zalában

2016. július 07. csütörtök, 15:29
Címkék:

A balatoni strandok jók, évről évre fejlődnek, összességében európai viszonylatban is megállják a helyüket – nyilatkozta Balassa Balázs, a Balatoni Szövetség (BSZ) elnöke, miután július elsején Alsóörsön átadták a szolgáltatás színvonalát jelző Kék Hullám Zászlókat.

gyenes strandstaj 17

A vonyarci Lidó strand a legtöbb pontot szerezte

Az idén a tavalyinál több, 36 fürdőzőhely üzemeltetője vehetett át zászlót, amelyek többségét északi parti fizetős strandok nyerték el. A tó körüli önkormányzatokat tömörítő BSZ immár 13. alkalommal hirdette meg a strandminősítő versenyt, amelyre a korábbi éveknél többen, csaknem negyvenen neveztek. Tavaly óta rangsorolják csillagokkal is a zászlót elnyerő fürdőzőhelyeket. Akkor 27 strand érdemelte ki a zászlót, közülük 8 a legjobbaknak járó háromcsillagosat.

Idén már 36 fürdőhely tűzheti ki a kék lobogót, közülük 13 a háromcsillagosat. A legtöbb pontot szerző fürdőhelynek járó különdíjat Vonyarcvashegy Lido strandja kapta. Elnyerte még a háromcsillagos zászlót Gyenesdiás Diási játékstrandja, Keszthely városi strandja, valamint Balatongyörök községi strandja. A Balaton-felvidéki Nemzeti Park "legzöldebb" strandnak járó különdíja pedig Gyenesdiás Diási játékstrandjáé lett. Utóbbi négy település vezetői külön sajtótájékoztatón erősítették meg, hogy nem csupán a vízminőség és a vízszint kiváló a Balaton zalai strandjain.

Gál Lajos gyenesdiási polgármester bejelentette: egységfrontban van a minőség Zala-megye balatoni strandjain. A szolgáltatások minőségének folyamatos fejlesztésében mindenhol élen járnak a keszthelyi-öbölhöz tartozó strandokon. A Lidó strandon a háttérlogisztikai egységek működése, a gyermek -és családbarát fogadó feltételek javítása, a mozgáskorlátozottaknak nyújtott szolgáltatások fejlődése, a környezet -és természetvédelem, az energiahatékonyság szempontjainak való megfelelés is kiválónak találtatott a strandbiztonság szempontjait is vizsgáló megmérettetésen. Kitűnő a partneri kapcsolat és az együttműködés a vállalkozókkal és a civil szervezetekkel, a turisztikai egyesületekkel, így az elért eredmény az övék is.

gyenes strandstaj net1

Ruzsics Ferenc keszthelyi polgármester szerint is öröm és büszkeség az elnyert minősítésekre tekinteni. A Balaton Fővárosában a meglévő hiányosságokat sikerült időben kijavítani és a városi strand már a finomított értékelési és pontozási rendszernek is megfelelt. A tudatos fejlesztések is hozzájárulnak ahhoz, hogy Keszthely eredményesebb szezont zárhat a strandok vonatkozásában is.

Péter Károly vonyarcvashegyi polgármester a négy település strandjai között folyó egészséges versenyről beszélve kiemelte, nem vérre menő öldöklés, hanem becsületes, baráti küzdelem zajlik, ami sikereket és bölcsességet hoz minden versengésben részt vevő partner számára. A megye is büszke lehet strandjaira.

Biró Róbert balatongyöröki polgármester megerősítette: mind a négy település a turizmusból él, fő vonzerőt a Balaton képvisel, ezért is kell a Magyar Tengert védeni, óvni, hogy benne az üdülővendégek is mindenkor jól érezhessék magukat. A szezonra való felkészülés minőségét is jelzi Balatongyörökön a dicsőséghozó strandminősítés.

A Nők a Balatonért Egyesület képviseletében nyilatkozó Vetőné Zeke Erzsébet arra helyezte a hangsúlyt, hogy a zsűrizés részrehajlás nélkül zajlott, és a megszerzett szinte maximális pontszámok valamint a kiosztott különdíjak is azt jelzik, hogy a megye tó-menti strandjai az extra feltételeknek is képesek voltak kitűnően megfelelni.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK