2024.05.18., szombat - Erik, AlexandraZalaegerszeg időjárása

Archivum

Legendák nyomában

2010. április 13. kedd, 15:16
Címkék:

Az idei esztendőben immár 15. alkalommal rendezi meg Nagykanizsa Megyei Jogú Város a Nagykanizsa Város Napja – Thúry György Históriás Napok elnevezésű rendezvénysorát, mellyel a város alapítása előtt tiszteleg.

15. városnap Nagykanizsán

Ahogyan az eddigi években, úgy idén is számos meglepetéssel várják a szervezők a nagyérdeműt. Most a „legendák nyomába” eredhetünk a színes és igényes programok segítségével: a közelmúlt és a régmúlt eseményeire egyaránt emlékezhetünk.

Az ünnepi felvonulás elmaradhatatlan szereplői a gólyalábasok.

A rendezvénysor április 23-án és 24-én az Erzsébet téren zajlik, emellett a város több részén is kínálnak kiegészítő programokat, s a pénteki nap estéjén – ragaszkodva a hagyományokhoz – kerül sor a HSMK-ban arra az ünnepi közgyűlésre is, melynek keretében Marton István polgármester kitüntetéseket ad át azoknak, akik a városért, Nagykanizsa hírnevének öregbítéséért sokat tettek.
De lássuk a programokat!

Pénteken többek között Oláh Ibolya, Tabáni István, a Tom Stormy Trió és a Solymosi Dance Art kalauzol el minket a retro világába. A szombati Thúry György Históriás Emléknapon pedig hagyományőrző programokkal és izgalmas bemutatókkal várják a kicsiket és nagyokat egyaránt. Lesz középkori tábor és tánctanítás, bajvívás és solymász bemutató.

A középkori lovagi torna most sem maradhat el.

Az idei ünnepi felvonuláson – mely a hagyományokhoz híven április 24-én, szombaton indul – többek között részt vesz a Bandiera zászlóforgató csoport és a nagykanizsai gólyalábas felvonulók serege. A felvonulás idei díszvendége a Visegrádi Nemzetközi Palotajátékok középkori csapata lesz. Az ünnepi hangulatról Ferenczi György és a Rackajam, a Kerekes Band és a Ghymes Együttes koncertjei gondoskodnak.

 A színpadi programok mellett egész napos kézműves foglalkozásokkal, hagyományőrző és modern játszóterekkel várják a kilátogató családokat, emellett ingyenes sminktanácsadáson és hallásvizsgálaton vehetnek részt az érdeklődők az Avon és az Amplifon jóvoltából. Természetesen vásári falatokból és italokból sem lesz idén hiány.

A kísérő programok között kap helyet a Kanizsa Hét csodája eredményhirdetése, a nagykanizsai óvodások Ficánkoló című zenés műsora, Ismét lesz  Nagykanizsa–Zalakaros Országúti Futóverseny, melyen az egyéni versenyzőknek 19,7 km, a 3 fős váltóknak 6,7 – 6,2 – 6,8 km távot kell teljesíteni, az úti cél a zalakarosi Dísz tér lesz. A Medgyaszay Házban kreatív kiállítást rendeznek, s immár ötödik alkalommal kerül sor a Cserháti-iskolában a Sáfár Kupa Nagykanizsa versenyre.

A gyerekeket számos játék várja idén is a városnapon.

Az Aradi 13-ak terén és az Erzsébet téren rendezik meg a Thúry György Vitézi Tornát, melyre az általános iskolák nevezését is várják. A programon az NTE szakosztályai is képviseltetik magukat.
Egészen bizonyos, hogy minden látogató talál a maga számára kedves, hasznos, vagy épp szórakoztató elfoglaltságot a 15. városnapon.

 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK