2024.03.28., csütörtök - Gedeon, JohannaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Tangó és klasszikus hangversenyek

2013. január 24. csütörtök, 15:21
Címkék:

A zalaegerszegi Városi Hangverseny-és Kiállítóterem soron következő eseményeivel kapcsolatban tartott sajtótájékoztatót Nagy Johanna, az intézmény vezetője. Mint fogalmazott, a következő hónap elején egy ritkaságnak számító, fergeteges moderntangó-show várja a közönséget.

Programok a zsinagógában

A február 6-án megrendezésre kerülő Tango no Tango esten a Budai László vezette Argentin Tangó Táncszínház lép fel. A show-n külföldi (argentin, izraeli) és magyar táncosok mutatják meg a tangó mai arcát, lehetőségeit. A produkció színvonalát pedig mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy néhány nappal az esemény után a fővárosi Művészetek Palotájában lép fel ugyanezzel a produkcióval a társulat.

Február 13-án a Jazz Szerda keretében két varázslatos nő, Szentpéteri Csilla és Zséda lépnek fel a zsinagóga színpadán. Mindketten a magyar zenei paletta elismert művészei: egyikük a zongora mágusnője, másikuk pedig igazi pop-díva. A koncert már csak azért ígéretes, mert két teljesen eltérő karakterű, és hangzásvilágú előadó áll egyszerre porondra. A zenei palettán francia sanzonok, operaáriák és tangók egyaránt szerepelnek.

zsinagoga-kep

Az igazgató elmondta: márciustól, hiánypótló céllal egy klasszikus zenei bérletsorozatot is indítanak. Szeptemberig három nagyobb hangversenyt nézhetnek meg a klasszikus és a komolyzene kedvelői. Március 20-án a Liszt Ferenc Kamarazenekar lép fel, májusban Szokolay Balázs zongoraművész, szeptemberben pedig Miklósa Erika operaénekes. A kedvezményes áru bérleteket már februártól meg lehet vásárolni.

A látogatói igényekhez igazodik a zsinagóga nyitva tartása is. Ezentúl szombatonként délelőtt 10 órától délután 4 óráig várják a vendégeket.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK