2024.05.15., szerda - Zsófia, SzonjaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Tehetséggondozás a Kölcseyben

2011. április 19. kedd, 09:52
Címkék:

Pályázati támogatásnak köszönhetően a zalaegerszegi Kölcsey Ferenc Gimnáziumban az idén kiemelkedő helyet foglal el a nevelőmunkában a tehetséggondozás. Ennek során nemcsak házon belül folyik minden tantárgy esetében a pluszfoglalkozás, hanem az iskolán és esetenként az országhatáron túlról érkező diákokkal is szerveznek közös rendezvényeket.

 

zeg54.jpg

 

Pályázati sikerek a gimnáziumban

Ez utóbbiak sorába tartozik a közelmúltban 10 csapat részvételével zajló röplabdatorna, illetve az április 7-én csáktornyai és ljutomeri diákokkal közös nemzetközi természettudományos verseny. Itt a matematika, fizika, kémia és biológia ismeretekről kellett számot adni. A nyolc csapat vegyes összetételű volt, a magyar, szlovén és horvát diákok angol nyelven kommunikáltak. A feladatok egy része tesztjellegű volt, a fizikai és kémiai feladványok azonban gyakorlati munkát kívántak. A verseny végén, amíg a diákok kipihenték a teljes koncentrációt kívánó délelőttöt, a tanárok a tehetséggondozás terén szerzett tapasztalataikról értekeztek.

Schneider János igazgatóhelyettes elmondta, a tanév során a pályázati támogatásnak köszönhetően sokféle modellt tudtak kipróbálni. S bár tehetséggondozás mindig volt az iskolában, forrás hiányában ezt csak korlátozottan tudták megvalósítani. Az idei tanévben 30–40 ilyen jellegű program van folyamatban, köztük előadások, terepgyakorlat a Tapolcai-medencében, ifjú filmesek klubja és műhelymunkák különféle műveltségi területekről.

A résztvevők száma megfelel az iskola diáklétszámának (350 fő), illetve voltak résztvevők a kistérségből és általános iskolákból (100 fő). Sokoldalúak voltak a programok, tehát mindenki találhatott kedvére valót. Egyik-másik nagy tömegeket vonzott, mások inkább az intenzív hatásukkal emelkedtek ki.

A jövőre nézve vállalták, hogy legalább a programok tíz százalékát folytatják, s szakköri foglalkozások keretében kamatoztatják az év során szerzett tapasztalatokat. 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK