2024.05.03., péntek - Tímea, IrmaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Tündérrózsák a Puskás Akadémián

2012. február 16. csütörtök, 17:51
Címkék:

A fennállásuk húsz éves jubileumát tavaly ünneplő keszthelyi Tündérrózsa Gyermek-néptánccsoport legidősebb fiútáncosai a közelmúltban második helyezést értek el a Nemzeti Táncszínház által kiírt " A tánc nekem..." című országos kisfilm pályázaton.

 

Ezüst-díj a videófilm-pályázaton

Ennek a díjnak az átvételére utaztak nemrégiben Budapestre. Meglepetésként a csoport vezetői azzal egészítették ki a nap eseményeit, hogy látogatást szerveztek a felcsúti Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémiára. Tizennégy keszthelyi fiatal és három felnőtt kísérő, köztük a Tündérrózsa Gyermeknéptánc-csoport rendezője és koreográfusa, ifjabb Aradvári László, nagy focirajongó, Videoton-drukker látogatott az akadémiára.

Az érkezésükkor az akadémia szakmai igazgatója, a keszthelyi kötődésű Gellei Imre fogadta a csoportot és vezetette körbe őket a Makovecz Imre által tervezett gyönyörű épületben. Az orvosi szobától kezdve, az előadó termeken keresztül, az edzői irodákig minden helységet megnéztek, miközben megszámlálhatatlan érdekes történetet hallhattak a legnagyobb magyar labdarúgóról, Puskás Ferencről. Az egyik legnagyobb sportlap a FourFourTwo futballmagazin szerkesztőségében a lap főszerkesztője, Szöllősi György látta vendégül a táncosokat és mindannyiójuk gazdagabb lett a legfrissebb lapszámmal. A közelmúltban került vissza Magyarországra húsz nagy ládában Puskás Ferenc hagyatéka, melynek néhány darabja már látható az akadémián. A felbecsülhetetlen értékű relikviákat - köztük az 1954-es világbajnoki döntő ezüstérmét- egy külön teremben a keszthelyiek is megcsodálhatták.

 

kh-tunderrozsa 1

 

Mindezeken túl betekintést nyerhettek egy edzésbe, valamint megnézték az akadémia összes pályáját, a kollégiumát, a kápolnáját is. A magyar válogatott volt szövetségi kapitányát, Gellei Imrét többek között egy Tündérrózsa Gyermek-néptánccsoportos pólóval lepték meg, és egyben az együttes tiszteletbeli tagjává is fogadták. A Budai Várban megrendezett díjátadást követően ajándékként pedig megnézték az "Ezeregyéjszaka legszebb meséi" című darabot a Bozsik Yvette Társulat előadásában.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK