2024.05.05., vasárnap - GyörgyiZalaegerszeg időjárása

Archivum

Zalai költők a Kaffkában

2011. április 19. kedd, 09:54
Címkék:

Az Énekmondó Alapítvány és a Pannon Tükör Szerkesztősége verses estet szervezett a költészet napja alkalmából a zalaegerszegi Kaffka-kollégiumban. A lakóknak köszönhetően zalai kortárs költők versei hangzottak el. A szerzők közül Péntek Imre főszerkesztő, költő és Karáth Anita költő volt jelen, akik saját írásaikat is hallhatták a fiatal lányok előadásában. 

 

 zeg53.jpg

 

Ismerkedés a kortárs irodalommal

Az első alkalommal megrendezett, és így rendhagyónak számító programon megzenésített versekkel közreműködött Kelemen Gyula, az Énekmondó együttes tagja.

Tizenöt kollégista lány, 16 zalai és muravidéki kortárs költemény előadásával tisztelgett a költészet napjának. A rendezvény végén a vendégek értékelték a hallottakat. Péntek Imre kiemelte: verseket folyamatosan mondani kell, s az ilyen szavalatok biztosítják a magyar költészet folytonosságát. Úgy fogalmazott, a magyar irodalom egységes szerkezet, melyhez a zalai költők és előadók is hozzátették/teszik a magukét.

Karáth Anita pedig a hétköznapokból kiemelő élménynek nevezte, amikor ünneplő ruhát öltve egy-egy szavalattal színesítik a lakók a kollégium életét, olyan atmoszférát teremtve, mely alkalmas a mindennapokon való felülemelkedésre.

Végül Kelemen Gyula megjegyezte: valahol el kell kezdeni a versekkel való ismerkedést, s egy szavalóestre való felkészülés jó alkalom ehhez, s a közben szerzett élmények, felmerülő gondolatok később biztosan visszacsengenek. Örömmel vették azt is, hogy a kollégium részéről lelkes fogadókészséget tapasztaltak a rendezvény kapcsán.

Az est az Énekmondó Alapítvány által nyert pályázati támogatásból valósult meg.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK