2024.05.11., szombat - FerencZalaegerszeg időjárása

Archivum

Távolodóban az élvonal

2016. május 15. vasárnap, 06:40
Címkék:

ZTE FC - Szeged 2011 Grosics Akadémia 1-1 (0-0).

NB II-es labdarúgó-mérkőzés. Zalaegerszeg, 1578 néző. Jv.: Karakó. Gólszerzők: Daru (60. p. , 11-esből), illetve Obot 88. p.). Piros lap: Zelenyászki (83. p.).

ZTE: Szappanos - Simonfalvi, Forgács, Nagy T., Bedi - Szakály (Wittrédi 56. p.), Patvaros- Babati, Koller (Szalkai 73. p.), Városi - Daru. Vezetőedző: ifj. Mihalecz István.

A Gyirmót elleni szép siker után mindenki várta a folytatást, ami nem ígérkezett könnyűnek, mivel a vendégek védekeztek és a ZTE-nek felállt védelem ellen nem nagyon megy a játék. Az első helyzet féle a vendégek előtt adódott. A zalaiak mezőnyfölényben játszottak, de nem nagyon tudtak gólhelyzetbe kerülni. Városi elfutásai jelentettek némi veszélyt, de beadásai pontatlanok voltak. Az első igazi hazai helyzet a félidő hajrájában alakult ki, de Koller senkitől nem zavarva fölé lőtt. A vendégeknek az első öt percet leszámítva nem volt komoly lehetőségük.

Fordulás után is jó iparos módjára igyekezett a ZTE, kisebb lehetőségei adódtak, amelyek kimaradtak. Végül egy jogos 11-es után megszerezte a vezetést. Ezután feladta védekező harcmodorát a vendégcsapat, s volt lehetőségeZTE-nek, hogy eldöntse a találkozót sorsát. Koller tiszta helyzetből ismét az égbe lőtt. Az utolsó tiz percre megfogyatkoztak a vendégek, s a hazaiaknak jó alkalmuk kínálkozott a győzelem bebiztosítására. Helyette Szappanos és Nagy T. összehozta az egyenlítést Igaz, Daru lerántásáért 11-es járt volna, de a másik oldalon a szegediek is számon kérhetnének egy büntetőt a játékvezetőn.

Döntetlenjével a ZTE már matematikailag sincs feljutó helyen. A hátralévő fordulókban a Szegednél jobb ellenfelek jönnek Egerszegre, ellenük még nehezebb lesz nyerni. A hazai pálya előnyét meg nem érdemes említeni, mert nem tud élni vele a csapat. A ZTE a tavaszi idény eddigi 12 fordulójában mindössze ötször győzött, ami nagyon kevés egy feljutásra pályázó csapattól.

Értékelés:

Ifj. Mihalecz István, a ZTE vezetőedzője: - Ilyen mérkőzésre számítottam. Egy null után bebiztosíthatunk volna győzelmünket, s még egy 11-est megadhatott volna javunkra a játékvezető.

Klausz László, a Szeged vezetőedzője: - Küzdelmes mérkőzést játszottunk, értékes pontot szereztünk. A játékvezető a találkozó során sokszor mérlegelt.

Babati Benjamin, a ZTE játékosa: - Győzelmet engedtünk ki a kezünkből, ráadásul a Szeged egyenlítő góljánál már tíz emberel játszott.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK