2024.07.12., péntek - Izabella, DalmaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Kötetben a képzési tapasztalatok

2011. május 31. kedd, 11:33
Címkék:

A közművelődési szakemberek a gyakorlatban is jól alkalmazható tudást szereztek a zalaegerszegi Keresztury ÁMK „Kulturális vezető” és „Az intézménymenedzsment informatikai támogatása” elnevezésű képzésein – értékelt Dezsőné Kondor Anita igazgató a több mint 40 millió forintból – megvalósuló projekt záró konferenciáján.

 

2010 februárjában kezdődtek és 2011. március 3-án zárultak a képzések, melyen 120 közművelődési szakember sajátította el a munkájához szükséges legújabb elméleti és gyakorlati ismereteket a nyugat-dunántúli régióban. Erről tanúsítványt kaptak a résztvevők. A továbbképzési program hozadékaként pedig elindult a kommunikáció a küldő intézmények között – emelte ki a projekt jelentőségét Dezsőné Kondor Anita.

A kulturális vezető képzésen 44-en, míg az informatikai tanfolyamon 76-an vettek részt. A Zalaegerszegen, Nagykanizsán, Szombathelyen és Kapuváron zajló képzéseket követően a hallgatókat a projekt részeként tanácsadás is várta – fűzte hozzá Fiszter Adriána projektvezető. 

– A közművelődés területén is követelmény manapság, hogy az új kihívásoknak megfelelő intézményi működtetést valósítsunk meg. A képzés során ez okból is fontosnak éreztük a feladatokhoz rendelt felelősségdelegálás valamint a projektben gondolkodás szemléletének átadását – hangsúlyozta Cserpes Attila oktatásszervező.

– A képzési program eredményességét jelzi a létrejött együttműködés és az együttgondolkodás a közművelődési intézmények között. Az élő kapcsolat fenntartásában nagy segítségünkre van a tananyagok elérése érdekében létrehozott e-learning internetes felület, mely voltaképpen on-line skálafüggetlen hálózati együttműködést tesz lehetővé közöttünk.

Cserpes Attila továbbá elmondta, négykötetes szakmai kiadványt jelentetnek meg a képzés tapasztalatairól. Hiányt pótol ez a közművelődési marketing-segédkönyv, melyre az új kulturális törvény megalkotói is felfigyeltek. Várhatóan még az idén elfogadják az új törvényt, amely gyökeresen átalakítja a jelenlegi közművelődési intézményrendszert.

 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK