2020.10.22., csütörtök - El?dZalaegerszeg időjárása

Archivum

Kertvárosiak a környezetért

2011. április 19. kedd, 09:18
Címkék:

A kertvárosi székhelyű, 2004-ben alapított Egyszülős Családokért Zalai Krízisközpont Alapítvány pályázati támogatásnak köszönhetően az elmúlt hónapokban több sikeres akciót is végrehajtott, melynek célja a környezet védelme és a közösségépítés, tájékoztatta lapunkat Salamon Györgyi, a kuratórium elnöke. 

 

 zeg21.jpg

 

Jól végzett munka – közös vacsora

– „Kertvárosi családok a környezetért” címmel nyertük az NCA-pályázatot. Ennek keretében öt alkalommal rendeztünk takarítási akciót a Köztársaság út 72. (régi klubhelyiségünk) környékén, illetve, a Hegyalja és Köztársaság úton, az itteni játszótereken. Az ehhez szükséges eszközöket is megvásároltuk, a Városgazdálkodási Kft. pedig gondoskodott a hulladék elszállításáról. Ezeket a munkadélutánokat mindig közös vacsora zárta.

Az utolsó akciónkat összekapcsoltuk a településrészi önkormányzat, illetve a kertvárosi iskolák szokásos közös takarítási napjával. Csatlakoztak még a helyi nyugdíjasklub tagjai, illetve a Máltai Szeretetszolgálat is. A takarítást így nagyobb területre terjesztettük ki, a templom környékétől egészen az Aranyoslapi forrásig, illetve az iskolák a saját környezetüket tették rendbe. A dötki Ökorégió Alapítvány révén szabadtéri kiállítás is volt az Apáczai ÁMK előtt környezetvédelem témakörben.

És még egy használtruha-, játék-, könyv-, tanszercserebere akciót is meghirdettünk egymás segítésére. Ez utóbbit már harmadik alkalommal szerveztük meg. A jól végzett munka után jól esett a közös vacsora – foglalta össze a nap eseményeit Salamon Györgyi.

Rigó Csaba a településrész volt képviselője, illetve utódja, Horváth László is bekapcsolódott a munkába fa- és cserjeültetéssel. Mint mondták, van értelme az efféle tisztasági akciónak, a lakosság egyre tudatosabb, és a hivatalos takarítás inkább a belvárosban jellemző. A Kertváros amúgy is szép hely, kijár a tavaszi nagytakarítás, melyet minden résztvevő önként és jó szívvel végzett. Horváth László még hozzátette, a feladatok folyamatosak a településrészen, így a Hegyalja és Göcseji-Pataki út javítása, parkolók, járdák kialakítása, az Ifjúság úton a csapadékelvezetés megoldása, hogy csak néhányat soroljon ezekből. 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK