2022.01.22., szombat - Vince, ArtúrZalaegerszeg időjárása

Archivum

Funky-tól a pop-rock-ig

2011. augusztus 31. szerda, 17:54
Címkék:

Három este, három sztárvendég: röviden így lehetne összefoglalni a zalaegerszegi IV. Belvárosi Szüret (szeptember 2-4) könnyűzenei kínálatát. Pénteken a funky-pop-ot játszó Magna Cum Laude, szombaton a kifinomult, jazzes és latin dallamokkal kecsegtető Tátrai Trend, vasárnap pedig a számtalan műfajban otthonosan mozgó zeneszerző és énekes, Hrutka Róbert lép színpadra.

 

Magna, Tátrai, Hrutka a nagyszínpadon

A Magna Cum Laude zenekar 1999 szeptemberében alakult Gyulán. Az együttes egy országos tehetségkutatón mérettette meg magát, melyet aztán meg is nyertek. Három nap alatt készítették el az első négy számot tartalmazó demójukat. Első albumuk 2003-ban jelent meg, Hangolj át címmel. 2006. március 10-én jelent meg az együttes második albuma, a Minden Állomás, ez később aranylemez lett. Az album legsikeresebb kislemeze a "Vidéki sanzon" című szám, melyhez egy látványos, különleges technikát alkalmazó videó is készült. A pénteki koncerten a közönség minden bizonnyal ezt a dalt is hallhatja majd.

A szombat este sztárvendégét, Tátrai Tibort talán nem is kell bemutatni a zalaegerszegi közönségnek, annyi formációból ismerhetik már. A zenész Radics Béla roadja-ként (azaz pakolóembere) kezdte pályafutását. A Tűzkerék tagjai felismerték tehetségét, így amikor egyikük kivált a zenekarból és létrehozta saját bandáját, elhívta maga mellé a még csak tizenhét éves gitárost. Tátrai első igazi együttese a Kárpátia volt, majd tagja lett a Tűzkeréknek, aztán a Syriusnak. Játszott Török Ádám mellett a Miniben, Horváth Charlie-val az Olympiában, Frenreisz Károllyal az Új Skorpióban, majd a Hobo Blues Band tagja lett. 1987-ben létrehozta saját együttesét, a Tátrai Band-et. A Tátrai Trend és a Latin Duó ebből a megannyi formációból és zenei stílusból nőtte ki magát. Elmondásuk szerint nem szimplán jazz-t játszanak, hanem amolyan kellemes, érthető és szerethető zenét, amit akár borozgatás, eszegetés közben is lehet élvezni.

hrutka2.jpg

Hrutka Róbert

Hogy kicsoda Hrutka Róbert? Egy olyan tehetséges fiatalember, aki 1989-től napjainkig több mint 150 nagylemezen gitározott és énekelt. Zenekaraival számos itthoni és külföldi fesztiválon és rendezvényen vett részt. Többek között együtt dolgozott az R-GO és a Rapülők zenekarokkal, Lerch Istvánnal, a Bon Bon-nal, Jamie Winchesterrel, a Cotton Club Singers-sel, de Für Anikóval, Dés Lászlóval és Bereményi Gézával is. Közel 1200 reklám és filmzene megírására kérték már fel, és évek óta állandó "zenefelelőse" nemzetközi vállalatok, cégek reklámfilmjeinek. Több nagylemez producere és zenei rendezője, zeneszerzőként ő jegyzi a "Magyar Vándor", "Lora", "Valami Amerika2." című film zenéjét, továbbá számos tévés produkció főcímdalát is.
Hrutka Róbert első önálló albuma 2009. május 23-án jelent meg, melyről minden bizonnyal sok ismerős dallam felcsendül majd a vasárnap esti koncerten. Ami egyúttal a IV. Belvárosi Szüret záró programja is lesz.

 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK