2024.06.23., vasárnap - ZoltánZalaegerszeg időjárása

Laza Média

Alkotói kísérletek a "magasművészet" és a popkultúra keresztmetszetében

2024. május 17. péntek, 09:48

Május 23., csütörtök 19 óra
Alkotói kísérletek a "magasművészet" és a popkultúra keresztmetszetében - Soltis Miklós képzőművész előadása
Club PopUp Underground

Ez a történet ezer szállal kötődik a pop arthoz, de az most nem a vég-, hanem a kiindulópont. Soltis Miklós képzőművész előadásában Andy Warholtól a kortárs japán kultúráig jutunk, és közben az is kiderül, hogy a magasművészet mellett létezik-e alacsony művészet, és ha igen, van-e átjárás e két térfél között, és ebből mi lehet a hasznunk?
Rövid vizsgálódás egy speciális tartományban, mely újszerű megvilágításban mutat be összefüggéseket a képzőművészet, film, képregények vagy a játékipar területein, nemzetközi- és hazai viszonylatokban.
Lássuk tehát, hogy mi történik a határmezsgyén, ahol a ponyva és konzumszféra néhány olcsó papírra nyomott, fröccsöntött, celluloidra hányt produktuma keveredik és kommunikál a művészeti/kulturális kánon magasabb szféráival (sok esetben csak pár nagyon emlékezetes pillanatig)...

A művészettörténet perifériára szorult. A visszavonulást utóvéd-csapatoknak kell biztosítania, nehogy minden elvesszen.
Az Utóvéd – képzőművészeti terepasztal-beszélgetések egy kéthetente csütörtökönként jelentkező képzőművészeti-művészettörténeti projekt Zalaegerszegen, a Club Popup Undergroundban, ahol helyi alkotók mellett távolabbról érkező vendégek tartanak majd előadásokat, workshopokat olyan témákban, amikben igazán otthon vannak.

A programok látogatása ingyenes, és minden érdeklődőt szeretettel várunk!

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK