2023.12.03., vasárnap - FerencZalaegerszeg időjárása

Laza Média

Tekerj a Zöldbe kerékpáros túra a közlekedési baleset áldozataiért

2023. október 29. vasárnap, 14:00

November 4., szombat 12.30
Tekerj a Zöldbe kerékpáros túra a közlekedési baleset áldozataiért
Magyar Olaj- és Gázipari Múzeum
Szervező: Zalai Teker-g-ők Kerékpáros Sport és Túra Egyesület

Minden év novemberében tartják a közlekedési balesetek áldozatainak emléknapját. Zalaegerszegen idén november 04-én a Magyar Olaj- és Gázipari Múzeum ad helyet ennek a rendezvénynek, amelyet a Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság Baleset-megelőzési Bizottsága szervez.
Túránkra a gyülekező 12 óra 30 perckor lesz a Göcseji Falumúzeum előtti kerékpáros pihenőnél. Regisztrációt követően 13:00 órakor kezdődik a megemlékezés, ami az áldozatokért állított kopjafa koszorúzásával zárul. A túra várhatóan 14:00 órakor indul.
A Magyar Olaj- és Gázipari Múzeumtól indulva Zalaegerszeg belvárosa felé vesszük az irányt és déli irányba hagyjuk el a megyeszékhelyt, így az egész városon átvezető kerékpárutat teljes hosszában végig járjuk. Utunk Gellénházára Bocföldén és Sárhidán át vezet a Válicka völgyében.
Nagylengyelben megállunk a Göcsejparkban, ahol némi frissítést követően indulunk tovább. Zalaegerszeg környékének legizgalmasabb útján tekergünk Rám és Babosdöbréte felé Teskándra és onnan vissza a kiinduló pontra országunk egyetlen a Olaj- és Gázipari Múzeumához.
A túra hossza 34 km, 300 szintemelkedéssel, részben kerékpárúton, vagy alacsony forgalmú közúton. Ajánlom családoknak, gyermekkel való közös programnak.

Részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött!
Előzetes jelentkezést kérem 2023. 11. 02-ig megküldeni a zalaitekergok@gmail.com e-mail címre a résztvevők nevének feltüntetésével.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK