2024.04.26., péntek - ErvinZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Pocsék első, kiváló befejező negyed

2018. március 08. csütörtök, 11:42
Szerző: B. I.
Kaposvári KK - Zalakerámia ZTE KK 80-91 (33-21, 15-22, 18-24, 14-24). NB I-es férfi kosárlabda-mérkőzés. Kaposvár, 1200 néző. Jv.: Papp, Tőzsér, Rácz.

Kaposvár: Dunn (4), Papp (2), Gibbs (18/3), Ivosev (34/9), Spica (6). Csere: Tóth P. (5/3),  Hendlein (9), Baki (2). Vezetőedző: Fekete Ádám.

ZTE: Kinney (20/12), Vaughn (14/6), Benke (20),  Szabó, Radics (19). Csere: Horváth Á. (9/6),  Mohácsi (7), Mikovics (2). Vezetőedző: Bencze Tamás.

A ZTE szerzett vezetést Benke révén, a hazaiak viszont ezután gyorsan állva hagyták az álmosan kezdő ellenfelüket.  (3. p.: 9-3).  Bencze Tamás időt kért, de továbbra is gyengélkedtek a vendégek. Alig sikerült kivédeniük a hazaiak támadásait, mellette pontatlanul dobtak (7. p.: 22-12). Kinney két hárompontosával csökkentette hátrányát a ZTE,  így is  tetemes volt  a somogyiak előnye 10 perc után. A második negyedben egy ideig  továbbra is a házigazdák irányítottak (12. p.: 35-26). Újabb vendég időkérés után védekezésben javult fel a  ZTE, több szerzett labda után csökkentette hátrányát (16. p.: 36-34). A negyed hajrája ismét a somogyiaké volt. Érdekes volt látni, hogy Ivosev, a Kaposvár centere korlátlan úr volt  a palánk alatt, sok lepattanót szedett és egy  félidő alatt 24 pontot dobott.

Fordulás után is szívósan tapadt ellenfelére  a ZTE és sikerült egyenlítenie (14. p.: 54-54) Mohácsi első pontjai a vezetést jelentették a vendégeknek. Hosszú perceken át fej-fej mellett haladt a két csapat. A ZTE védekezése egyre jobban kezdett összeállni, a hazaiaknak meg kellett küzdeni minden pontért. Ivosev is fáradt, így kezdte átvenni  a játék irányítását  a ZTE. A negyed végén már vezettek a vendégek. A befejező tíz percben a fokozatosan fáradó somogyiak ellen több könnyű kosarat is szerzett a ZTE, így több ponttal vezetett (34. p.: 72-78).  Innen már nagyon taktikusan játszott a vendégek. A hajrában két Benke dupla és egy Mohácsi kétpontos után biztossá vált győzelmük.

 Fokozatosan lendült játékba a zalai csapat, pocsék első negyed után sikerült a felzárkózás. A vendégeknél Ivosev semlegesítése hosszú ideig nem sikerült, a hajrára azonban elfáradt a hazaiak légiósa, a ZTE felőrölte ellenfelét és nyert.

Értékelés:

Kiss Attila, a ZTE technikai vezetője: - Gyengén kezdtünk és az első félidőben nem sikerült Ivosevet kikapcsolni a játékból, a másodikban viszont igen.  Fokozatosan őröltük fel a Kaposvárt. Teljesen megérdemelten nyertünk.

Mohácsi Máté, a ZTE csapatkapitánya: - Nehéz mérkőzés volt, de erre számítottunk, a mai találkozón csapatként nyújtottunk kiemelkedőt. Nagyon jól kiegészítettük egymást. Ivosevről annyit, hogy ugyan ő sok pontot dobott,  de a többiek elvesztették a ritmust. Alapigazság a kosárlabdában is: egy fecske meg nem csinál nyarat.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK