2023.12.08., péntek - MáriaZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

A bronzért játszhatnak

2019. március 02. szombat, 16:31
Szerző: B. I.
ZTE NKK - Atomerőmű KSC Szekszárd 64-74 (23-20, 13-23, 19-21, 9-10). Magyar Kupa női kosárlabda-mérkőzés a döntőbe jutásét. Győr, 300 néző. Jv.: Papp, Frányó, dr. Mészáros.

ZTE: Koizar (7), Pusztai (4), Maltsi (27/6),  Boonstra (5/3), Horti (10/3). Csere: Parker (9),  Hegedüs-Őri (2), Kovács G., Gáspár-Szalay. Vezetőedző: Gáspár Dávid.

Szekszárd: Studer Á. (3/3), Eldebrink (18/5), Bishop (16/6), Gereben (4),  McCall (17). Csere: Dojkics (8), Bálint (3/3), Theodorán (5/3), Kis. Vezetőedző: Zjelko Dokics.

Nagyszerűen kezdte a zalai csapat a találkozót (3. p.: 9-1),  jól védekezett és ritmusa volt a támadójátékának. Öt perc után kezdte meg a felzárkózást a tavalyi kupagyőztes. Szigorított védekezésén és utolérte ellenfelét. A második negyed elején tovább tartott a tolnai csapat lendülete (12. p.: 23-29). Ezután ismét erősített a ZTE és kiegyenlített (14. p: 30-30) Maltsi már ekkor 15 pontnál járt, társai azonban nem nagyon akadtak. A Szekszárd ismét ellépett,  hiába játszott magasabb szerkezetben a  ZTE - Parker és Horti egyszerre volt  a pályán -a  tolnaiak külső dobásai jól sikerültek. A nagyszünet után négy pontra feljött a ZTE, egy időkérés után ismét nőtt az Atomerőmű előnye. A záró tíz percben biztosan őrizte előnyét a Szekszárd, a ZTE-ben jóformán csak Maltsi dobott pontot. A találkozó végére ő is elfáradt, így a Szekszárd jutott a döntőbe.

Érdekes mérkőzést vívott egymással a két csapat. A ZTE-ből Parkert és Boonstrát kipontozták. A faulthatáron védekező Szekszárdból senki sem pontozódott ki. A vereséghez hozzájárult, hogy a zalai pontok döntő többségét Maltsi szerezte, azonban bebizonyosodott, hogy „egy fecske nem csinál nyarat”. A játékvezetők kis híján tíz faulttal fújtak többen a ZTE-nek, ami elég nagy különbség. A statisztika tehát némi furcsaságot jelez. A ZTE a harmadik helyért mérkőzik szombaton.

Értékelés:

Gáspár Dávid, a ZTE vezetőedzője: - Szerettük volna megragadni a lehetőséget, hiszen nem mindig jutunk el idáig.  Büszke vagyok a csapatra, a lányok kitették a szívüket a pályára. Holnap megpróbálunk érmet szerezni.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK