2023.12.03., vasárnap - FerencZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Az egyéni hiba döntőnek bizonyult

2021. március 01. hétfő, 09:05
Szerző: Bedő István
Címkék: Foci, ZTE
ZTE FC – Mol Fehérvár FC 0-2 (0-0)

NB I-es labdarúgó-mérkőzés. Zalaegerszeg (zártkapus találkozó). Jv.: Iványi ( Szert, Horváth Z.)
ZTE: Gyurján – Tanasin, Lesjak, Bobál D., Németh E., Bedi-Kovács B. (Németh D. 87. p.), Favorov (Papp 68. p.) Sankovics, Koszta (Zimonyi 78. p.) – Futács (Tajti 68. p.). Vezetőedző: Boér Gábor.
Fehérvár FC: Kovács D. – Bolla (Dárdai 83. p.), Rus, Stopira, Hangya – Nego, Houri (Bouard 83. p.), Ruben Pinto (Alef 72. p.) Fiola – Bamgboye (Petrjak 58. p.), Nikolics (Zivzivadze 72. p.) Megbízott edző: Szalai  Tamás.
Gólszerzők: Nikolics (64. p., 11-esből), Nego (78. p.).

A ZTE nagyon tartalékosan lépett pályára Könyves, Kálnoki-Kis, Szépe, Babati, Demjén, Szánthó hiányzott betegség és sérülés miatt.
A zalai csapat ennek szellemében lépett pályára, és a védekezésre helyezte a hangsúlyt.  A jóval esélyesebb vendégek nem találtak fogást a ZTE-en. Igaz négy kisebb helyzete is adódott a fehérváriaknak, de a zalaiak előtt is adódott két kisebb lehetőség. Szünet után is hasonló mederben „csordogált” a találkozó egészen, addig, amíg Tanasin nem követett el buta hibát. Kiállították, mellette 11-es-hez jutott a vendégcsapat, amit Nikolics értékesített, 0-1. Innentől kezdve nem volt kérdéses ki nyeri a mérkőzést. Az ember hátrányban játszó ZTE semmi veszélyt nem jelentett a vendégek kapujára. Egy jó indítás után Nego vette be Gyurján kapuját, 0-2. A hátra lévő időben még több bravúrt bemutatott a ZTE kapusa, így nem szenvedtek súlyos vereséget a zalaiak.
A vereségével a ZTE ott ragadt az alsóházban, bravúrok sorára lesz szűkség a bent maradáshoz.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK