2024.04.22., hétfő - Csilla, NoémiZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

A DK és a Momentum együtt indul Zalaegerszegen

2024. március 20. szerda, 16:40
Szerző: V.Zs.
Keresztes Csaba, a DK zalaegerszegi választókerületi elnöke, önkormányzati képviselő és Ruzsics Milán, a Momentum Mozgalom Zala Vármegyei elnöke közös sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a június 9-i önkormányzati választásokon a két szervezet közösen indul és mind a tizenkét választókerületben közösen állítanak jelölteket.

Keresztes Csaba elmondta, tavaly ősz óta egyeztet a két szervezet az önkormányzati választásokkal kapcsolatban. A megbeszéléseken kiderült, nincs nézeteltérés a két szervezet között, ezért akadálya sincs a közös indulásnak. A polgármesterjelöltről és a kompenzációs listán szereplőkről is közösen döntöttek. Minden részletes kérdésben megállapodtak, erről elkészítették a politikai nyilatkozatot is. A Demokratikus Koalíció úgy látja, hogy jelen pillanatban Zalaegerszegen a Momentum Mozgalom lehet az a politikai partner, akivel a legsikeresebben el tudják érni a céljaikat. Az pedig nem más, minthogy Magyarország településein, ahol csak lehet, leváltsák a Fideszt. A DK helyi szervezete már tavaly ősszel úgy döntött, hogy minden olyan párttal tárgyal, akik nem kötöttek politikai alkut a Fidesszel. A Momentum Mozgalomban ilyen partnert találtak. Megvan az összhang, a bizalom közöttük – tette hozzá. 

Ruzsics Milán hangsúlyozta, arra törekszenek, hogy az ellenzék valóban ellenzékiséget képviseljen és ne arról szóljon az ellenzéki munka, hogy a Fidesz által kitalált célokat támogassák. Ez a szövetségi megállapodás biztosíthat lehetőséget arra, hogy a zalaegerszegi választópolgárok új önkormányzati vezetést tudjanak választani. 

A választókerületi jelöltekről annyi hangzott el, hogy többségük ismert lokálpatrióta, és lényegesen több nő szerepel közöttük, mint ahányan jelenleg vannak a Fidesz frakcióban. A személyeket és a polgármester-jelöltet is a húsvéti ünnepek után mutatják be. 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK