2024.06.23., vasárnap - ZoltánZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

A hétvégén újabb szakmacsoportok csoportos tesztelése valósult meg

2021. január 18. hétfő, 10:33
Közlemény
A pedagógusok és szociális intézmények dolgozóinak korábbi teszteléséhez hasonlóan a hétvégén a szociális alapszolgáltatásban, a gyermekjóléti alapellátásban, valamint a gyermekvédelmi szakellátásban, javítóintézeti ellátásban dolgozók tesztelése valósult meg. Zala megyében 1932-en kérhették önkéntes alapon az ingyenes tesztet.

Konkrét foglalkozástípusokat említve a tesztelés lehetővé teszi, hogy többek között a falugondnokok, a házi segítségnyújtást végző szociális dolgozók, a családsegítők, az utcai és közösségi szociális munkát végzők, a hajléktalan-ellátásban és a gyermekvédelemben dolgozók a vírus terjedésének csökkentése és a velük feladatellátásuk során kapcsolatba kerülő széles társadalmi rétegek egészségének védelme érdekében alávessék magukat a vizsgálatnak.
A tesztelés a január 16-17-ei hétvégén, szombaton és vasárnap zajlott reggel 8-tól délután 16 óráig, országszerte több mint 120 mintavételi ponton. 

A Zala Megyei Kormányhivatal Zala megyében 6 mintavételi pontot alakított ki, a megye minden járásában egyet. 
A mintavételezést Zala megyében ezúttal nagyrészt a kormányhivatal népegészségügyi munkatársai végezték, hiszen 4 járásban (Zalaegerszeg, Nagykanizsa, Lenti, Letenye) ők látják el a feladatot, míg Keszthely esetében ezúttal is az orvos- és egészségtudományi képzésben tanuló egyetemi hallgatók vettek részt a tesztelési munkában. Zalaszentgrót járásban a tesztelő csapatot népegészségügyi kolléga és egyetemi hallgató együttesen alkotta. Az adminisztrációs feladatokat valamennyi helyszínen a kormányhivatal munkatársai látták el.
Az érintettek a várakozás elkerülése érdekében előzetes időpontfoglalással jelezhették részvételi szándékukat, de a vizsgálatokat végző csapatok azon – érintett szakmacsoporthoz tartozó - dolgozókat is letesztelik, akik regisztráció nélkül érkeznek.

(Zala Megyei Kormányhivatal)

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK