2023.06.01., csütörtök - TündeZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

A közlekedésbiztonságot szolgálja

2022. március 31. csütörtök, 10:55
Szerző és fotó: Antal Lívia
Zalalövőn átadták a Rákóczi utca egy szakaszát, amelynek felújítását a Magyar Falu Programon elnyert támogatásból és önerőből összesen 18,6 millió forintból valósította meg a város önkormányzata.

Átadták a Rákóczi utca felújított szakaszát Zalalövőn

Balról Vigh László és Gyarmati Antal

Gyarmati Antal polgármester a kivitelezés részleteiről elmondta, három millió saját erőt fordítottak a szennyvízaknák felújítására. A 347 méter hosszúságú úttest az aljzatréteg kiegyenlítését követően két réteg aszfaltburkolatot illetve padkaszegélyt kapott. A munkálatokat a Varga és Varga Építőipari Kft. végezte el. Kiemelte, hogy az önkormányzat kiemelt feladatának tekinti a több mint 20 kilométeres belterületi úthálózat rendbetételét. Lehetőségeikhez mérten ebben az önkormányzati ciklusban a Rákóczi utcát megelőzően a Borostyán-tóhoz illetve a központi temetőhöz vezető út belterületi szakaszának felújítását tudták elvégezni mart aszfalttal. További tervük a Rákóczi utca alsó szakaszának rekonstrukciója, valamint a legrosszabb állapotú Bartók, Háshegyi és Bem utcák felújítása a TOP Plusz Program keretében. A polgármester beszámolt arról, hogy ebből a programból 90 millió forintot nyertek a Salla Művelődési Központ és Könyvár energetikai korszerűsítésére. A napokban írják alá az erről szóló támogatási szerződést. A kivitelezés során az épület homlokzati hőszigetelése és nyílászáróinak cseréje valósul meg.

Vigh László, a térség országgyűlési képviselője, miniszteri biztos a város elmúlt évekbeli fejlődését méltatva többek között a közel 14 milliárdból megépült zalalövői elkerülő utat említette meg. Mint mondta, támogatnak minden olyan fejlesztést, ami a közlekedésbiztonságot szolgálja. Kiemelte, az eredetileg négy évre tervezett Magyar Falu Programot tíz évre kívánják meghosszabbítani, ha a polgári kormány továbbra is bizalmat kap az április 3-i választáson, hogy minden faluban és kistelepülésen rendbe tudják tenni a belterületi utakat.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK