2019.08.19., hétfő - Huba Zalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

A legjobb négy között vannak

2019. április 09. kedd, 08:38
Szerző_ B. I.
ZTE NKK - PEAC Pécs 77-58 ( 17-16, 21-11, 21-17, 18-14). NB I-es női kosárlabda-mérkőzés. Zalaegerszeg, 300 néző. Jv.: Földházi, Ádám, Rácz. Rájátszás, az 1-8. helyért, második találkozó.

ZTE: Koizar (17/3), Pusztai P. (10), Boonstra (5/3), Maltsi (22/9), Parker (2). Csere:  Gáspár-Szalay (6), Horti (15). Preisinger, Benke, Kovács G. Vezetőedző: Gáspár Dávid.

Pécs: Vanloo (5/3),  Wentzel (9/3), Tetemondova (5/3),  Simon (8), Imovbioh (23). Csere: Gémes-Sarok (6/3),Tenyer, Brewer (2), Ruják. Vezetőedző:  Meszlényi Róbert.

A Pécs szerezte a mérkőzés első kosarát, de gyorsan válaszolt rá  a ZTE. Ádáz csata dúlt  a pályán, a csapatok főleg a védekezésre koncentráltak. (3. p.: 8-8).  Fej-fej mellett haladt a két együttes, egyik sem tudta rákényszeríteni akaratát a másikra. Mindkét oldalon kevés kosár esett, ami nemcsak a jó védekezés  következménye volt. A második negyed közepéig egyik csapat sem tudott jelentősebb előnyt kiharcolni. A vendégek ezután támadásban teljesen elbizonytalanodtak, a ZTE több könnyű kosarat is szerzett, így elhúzott (16. p: 34-26). A második negyed utolsó négy  percében a vendégek mindössze egy pontot szereztek. A zalaiak 10 pont fölé növelték előnyüket.

Szünet után továbbra is jól védekezett a zalai csapat, ráadásul  Maltsi is belejött a pontgyártásba. A palánk alatt Horti volt eredményes (25. p.: 52-35).  Hiába kért kétszer is gyorsan időt a Meszlényi Róbert, a vendégek edzője. Nem tudta megállítani a hazaiak lendületét.  A záró tíz percben többször 20 pont fölé nőtt  a házigazdák előnye (35. p.: 75-51). A végén  a cserék is lehetőséget kaptak, így sem csökkent a zalaiak előnye, biztosan nyertek riválisuk ellen.

A második negyed közepétől állva hagyta ellenfelét a zalai együttes és a két mérkőzés alapján megérdemelten jutott a legjobb négy közé a bajnokságban.

A legjobb négy között a bajnok Sopron Basket vár rá.

Értékelés:

Gáspár Dávid, a ZTE vezetőedzője: - Igazi csapatmunka volt ez a siker. Megtudtuk ismételni pécsi jó játékunkat, ami óriási teljesítmény. Köszönet érte  a lányoknak.

Meszlényi Róbert, a Pécs vezetőedzője: - Ilyen dobó teljesítménnyel nem lehet mérkőzést nyerni.  A zalaiak játékban, akaratban egyaránt felülmúltak minket.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK